失業貸款討論區 (3)

985 回覆
8 Like 1 Dislike
比大家睇多次我個流程,真係好艱辛
中銀申請進度更新:
4月28號:凌晨網上申請,收到系統訊息14日內補文件
4月30號:下午收到訊息話收到我申請,由於反應熱烈,半個鐘後有人打黎同我對資料
5月3號:朝早佢打黎話收唔到文件,叫我上載多次,一個鐘後收到訊息多謝選用百分百擔保個人特惠貸款
5月4號:朝早佢打黎話收齊文件,但係冇失業證明,我話民政署宣誓紙得唔得,佢話幫我試下
5月5號:朝早仲未見佢打黎,我打去問佢,佢話尋晚已經收到並且交咗上審批部,今朝果邊話唔受,之後佢話按證有份文件幫我寫上去試下得唔得
5月6號:等咗成朝都冇電話,下午打電話去問,佢話都係唔得,一定要糧單 (即使銀行月結單有公司名都唔接受),同離職證明,之後問公司話比唔到我,話我係散工,有工開就返,冇工開就冇,冇所謂既離識證明,而家唯有比埋3月同4月既月結單佢睇下得唔得
5月7號:朝早登入APP睇狀態轉咗已接納
好野呀,終於搞掂
叫糊叫糊
岩岩打左中銀話想投訴
事關早兩日已經比左文件 whatapps比同事
但岩岩中銀上面打來同我對資料 話收唔到依份文件
要補交 我屌你 已經等左兩日 仲要等?我即刻補交左先
之後再打第二個電話話投訴 等緊個邊答覆
終於恭喜晒
支銀真係
到依家咩通知都未有
係咪真係要打上去屌佢
fk boc
等上岸

4月30號申請
連續打咗幾日上hotline問
尋日先有人打黎對資料
頭先先收到呢個SMS
係咪仲有一段好長嘅路要行?
琴日大貓打嚟要我補文件

齋離職信唔夠
要最近3個月full set bank statement
岩岩琴日交埋
睇下幾時批
我早你一分鐘收到呢個SMS
巴打幾時申請?
有無人打黎對資料?
想問下兩個月入面我屋企人入咗幾千蚊落我到有冇影響
或者點樣解釋俾定佢?
我都係第一晚凌晨apply
第3日收到sms
今朝再收到sms話儘快處理
28號尋日打去問先有人打黎跟對一對資料
之後補返啲資料
今日就收到
照去,唔得唔會冇咗忽肉,用盡方法試到得為止,我就係成功例子
應該無影響
就係無錢先要屋企人入麻

本身我星期一打去問個case已經有人跟
但無電話到
我日日勁好聲氣打過去催先肯打返俾我
死都話唔係收入就得
佢真係問你咪答佢果啲係憑實力借錢,而家呢刻都係要憑實力係你度借錢再還俾上一手
ok thanks各位巴打
巴打你好似係出現金糧?
好奇問下, 申請呢個計劃既人係真係山窮水盡無儲蓄等呢幾萬開飯
定係真係純粹覺得抵借,借黎周轉下

早知我早啲打去問
可能己經收到錢
祝C兄早日收錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞