失業貸款討論區 (3)

985 回覆
8 Like 1 Dislike
早兩日銀行打黎話會扔去按證審批,到而家都仲未收到錢
唔洗等 直接有人聽 我打左幾次都即刻聽 同一個人跟進
HSBC
29號凌晨網上申請,即時upload齊文件
30號黃昏收到14日內交文件嘅sms,因為交齊所以冇理佢
4號夜晚收到交咗上按證sms
今日收到錢,批足
有冇圖J下
好葡萄
恭喜
希望呢度愈黎愈多好消息
不過好彩有樣好就係
佢最多批得慢
都冇點聽到師兄話拒絕

印象中之前收到錢嗰位用大貓嘅巴打都係收到交上按證嘅sms之後兩個工作天左右就收到錢,其他大貓巴打可以參考下
按證都好快手
借錢炸,唔係派錢
幾何拒絕借返可能係你返工交嘅稅來
係銀行班友慢姐
有冇大貓人打上去check到自己資料齊唔齊
我呀打左兩次
佢會問你戶口號碼 跟住幫你check到你差d咩 你要補交返d咩
今日都就星期尾 都係冇消息

兩個工作日=起碼下星期
你點問的
我試過問佢淨係model answer答
我同你一模一樣
29號申請 咁耐都未收過電話
琴日再打去問佢話send email叫負責嗰位同事覆我
仲未有回應
中銀申請進度:
4月28號:凌晨網上申請,收到系統訊息14日內補文件
4月30號:下午收到訊息話收到我申請,由於反應熱烈,半個鐘後有人打黎同我對資料
5月3號:朝早佢打黎話收唔到文件,叫我上載多次,一個鐘後收到訊息多謝選用百分百擔保個人特惠貸款
5月4號:朝早佢打黎話收齊文件,但係冇失業證明,我話民政署宣誓紙得唔得,佢話幫我試下
5月5號:朝早仲未見佢打黎,我打去問佢,佢話尋晚已經收到並且交咗上審批部,今朝果邊話唔受,之後佢話按證有份文件幫我寫上去試下得唔得
5月6號:等咗成朝都冇電話,下午打電話去問,佢話都係唔得,一定要糧單 (即使銀行月結單有公司名都唔接受),同離職證明,唯有問判頭睇下比唔比到我
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞