失業貸款討論區 (3)

985 回覆
8 Like 1 Dislike
有無人用恒生已經批咗?
all in 投資
我得喎 JPG係相薄揀 PDF係Files揀

點解尋日send咗訊息嚟,今日又send比我嘅

你就想

日日聽電視廣告話15分鐘批核24小時過數
其實根本就應該好快搞掂

我覺得銀行根本唔想批驚爛數但又想賺手續費
就諗盡辦法reject你
搵唔到你痛腳都拖下你先等你放棄
唉,啱啱打去中銀,佢話上面唔受宣誓紙,之後佢話按證有份文件,佢話幫我寫失業前3個月既糧去計返平均數,佢都話唔知上面過唔過到
佢仲話好多客戶啲文件都唔齊,好難搞
我就係聽到人講話宣誓唔得,先死死氣揾舊老細寫解僱信,所以尋日先申請
出銀行數,我果份外判炒散,有得返就搵人返,冇得返就冇
唔會無啦啦解僱人
唉,睇黎都係凍過水
好多人唔齊咪好囉,博佢放寬嚟批

你平均月薪好底?
2星期出一次糧,平均$4000-$5000
咁即係你無兩個月零收入證明,銀行經常有數入
最近個兩個月 我有send 得 一千幾百入數
唔係話要工作證明?
2020年10月已經冇返
咁巳經無左收入,如果你都唔批,咁出現金糧個D直頭唔洗申請
咪傻啦
我情況都好尷尬,畢業搵到份PT做由20年9月開始做,做到12月頭疫情問題公司要關門唔做。到今年2月尾疫情緩和先開返門。失業時間橫跨三個月。12月頭同2月都有糧出,得1月冇。咁樣都唔知計唔計我失業兩個月。
佢要解僱信/強積金停供信,我2樣都冇
份工斷鐘計,冇強積金
揸到咁嚴 炒散果d 撚有呢d 野咩
冇月結單就去銀行申請 同佢講都幾urgent
大約兩日至三日就會叫你落分行拎
一年250蚊 支銀
冇住址證明就是但用一樣政府野
跟住欠款 基本上好快會寄到俾你
強姦金就睇你邊間
有啲係可以係返個網login 會有確認書
佢會send去你email
搞咗成個禮拜都冇進展,我都係放棄算
希望越大失望越大,旨意呢個垃圾政府真係死得
咁你有可能係還款能力不足所以ban你喎
資料齊唔齊 合唔合資格都通知下啦好嗎
日日好似等運到咁
你無解僱信,佢可能係應為你停薪留職會唔會係咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞