失業貸款討論區 (3)

985 回覆
8 Like 1 Dislike
岩岩打上左去中銀 話審批完上Mc唔會有通知 Sms之類
有政府做擔保 銀行應該好鬆手先係
No, 銀行想你借佢自己既貨款
你轉咗已接納未
我都唔知
失業銀行仲叫你借
又有道理
有無巴打有支銀審批部直線電話
大把人係 散工,part time, 現金出糧,freelance, 自僱人士,炒散,真正既手停口停,政府班離地精英,以為個個好似佢地咁,薪高糧準,有灑記錄,辭職有離職信,出糧有紀錄。
等佢應該餓死
未啦

我中銀跟個個反而答到哂先d進度,一打去又永遠都有人聽
佢話呢個信息係代表佢收到哂你d文件,過左佢第一關,已經交左上去文件部銀行審批部批,如果打後無信息無電話即係佢扔左上按證幫你做,手機銀行有無寫已核實唔關事我估應該係銀行內部比人催太勁,所以統一答覆十個工作天搞掂哂銀行批加按證批。如果支銀巴打收到呢個msg代表都差不遠了。
利申:28號申請,我日日打上去催佢對資料,無打上去我懷疑依家都未跟到我
我一個電話都無主動收過,全部靠自己打上去催佢問佢
幫失業係順便啫
發水boom經濟
同送free money 比銀行先係目的
咁撚煩 唔講以為係乜乜基金 乜乜津貼 唔洗還
我分行交 只係有你第二個信息
啱啱覆完你我都收到電話 內容同你一樣
甘已經好快架啦
你比起網上申多左一層step
我28號一早申請唔催佢真係可以吹到連睇都未睇我申請
忍唔住發火鬧佢
佢仲要第一句問我返緊工定失業 你覺得呢
打39882128?
一開頭第一次係,記得好似係㩒1之後再㩒0
之後佢會知道邊個跟你個case
佢會send email比個個cs覆你
我個時打完上去3,4個鐘就有人覆,但記得9點前都唔好較靜音,我個時係8點半聽佢電話
啱啱去中銀分行問,佢話已接納=上咗按證
咁無了 尋日中午個邊話send email比跟進我個個同事 到而家都無電話
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞