失業貸款討論區 (3)

985 回覆
8 Like 1 Dislike
其實我想問 佢唔係要證明你上年有野做 所以要上年月結單?
今年無野做所以又要離職信或今天近兩個月 月結單?
要你近兩個月單 係想睇你個戶口冇出糧紀錄
用嚟cum卡數都慳好多息啦
我呢兩個月得一日散工收入係咪咁都會唔批
等睇你條on9仔同時俾3間reject
其實有咁多人緊張係因為有鬼祟野驚俾人發現,心虛所以想快D批
想問下你地申請成功係咪會突然過數比你 電話都冇個?

突然有筆錢但多過$80000 咩事
尋日聽到有巴打講話去完民政處宣完誓做失業聲明,但銀行竟然話唔合資格唔用得,我諗我估到點解啦!

個位巴打可能將聲明同埋宣誓攪亂咗,因為兩份文件個樣非常似,但兩份嘢用途係唔同㗎

之後要去做失業聲明嘅巴打要留意返呢樣嘢啦

另外,溫馨提示:
聲明內容係要自己寫嘅,所以去之前不仿諗定內容要講咩有咩重點呀

多過$80000就一定唔關事啦,銀行無可能會比多你
係8xxxx 無啦啦點會有人過錢比我 跟住轉左已接納 又要打去問咩事
不過,如果你對舊錢真係有好大疑問,你可以約我出嚟幫你睇睇,但記住要轉哂現金先喎
收到就理閪佢啦,佢打就打唔打就柒啦,攞去洗住先啦
但係去民政署佢都係比第一份你,即係聲明果份
同埋到時對住個官讀係讀下面呢段,佢都已經貼咗張大字紙出黎
本人謹憑藉《宣誓及聲明條例》衷誠作出此項鄭重聲明,並確信其為真確無訛。

間間都係咁,冇你所謂既誓章/確認果張紙
有冇圖?
係囉 聽講比你照讀 唔駛自己度
讀係讀上面果段,但張紙你都要寫因咩事要宣誓證明
Hsbc係咪一定會send sms? 29號晚申請咩消息都無
岩岩中銀打銀叫我交埋兩個月 月結單
秒速交埋 希望秒批啦
中銀做野咁快既
係咪一張有收入,一張無收入?
你交埋都冇用,都係要等聽日
我每一朝接到電話就係佢打黎同我講漏咗咩要補
補完想再打返比佢係 You may start your message
只有佢打黎,你係永遠打唔返比佢
唔明
話時話追咗呢個po幾日,話申請咗但未知結果,即係未批嘅就大把

但係,上嚟報告話知道結果係唔批嘅根本就無幾個

如果照我已上說話,係咪可以推論其實佢都應該批得好鬆手,如果唔係就一早已經有人上嚟屌媽拆蟹話政府又話好易批但又唔批比我.....(下删一萬字)

無人屌即係仲安全
唔批既原因 應該都只係有收入
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞