失業貸款討論區 (3)

985 回覆
8 Like 1 Dislike
交左咩文件?
我2021年3月至4日 有電子月結單 都係朋友收數比我
但2021年2月前沒月結單 因為on99無整到
銀行話最後都係得一間批
揀你最後填表果間
有post傾咩 係咩版
我都係得糧單同解僱信兩樣,另外都係交咗月結單,身份證同老強信做地址證明,就已經得啦
28號凌晨申
唯一一個收到既sms就係彈咗上按證 之後就收錢
細行唔係個個有戶口係度,特登開一個又好似無咩用咁
呢幾日都聽到好多巴打屌恆生同HSBC多甩漏
靜靜哋嬴唔得嘅
你去到民政事務署, 我果面係12:30, 13:30, 14:30 民政主任會係到...
所以早半個鐘就唔駛等咁耐
入去同職員講你要宣誓,
佢就會比張FORM你填
填上你既宣誓內容,
之後夠鐘再返去, 係主任面前讀段宣誓文
佢就會比返張FORM你
呢張FORM就係証明

之前幫呀公搞綜援啲野,
無咩野証明到我係佢個孫都係用宣誓方式解決
一個少用無錢 無出入數記錄既戶口 做月結單得唔得
咁就要睇你好唔好彩,如果按證打比你問你,你咪試吓照直講,我無咗主要收入,所以一個月有一兩日炒散頂住先,希望佢著情從寛處理囉,不過都係個句,我就應為你申請咗先啦,就算唔批你都唔會有損失,大不了咪停工兩個月再申請過囉,佢去到10月先截止
又話fg 50k 點解咁多人借
巴打批左幾得上黎報個喜
香討同關愛基金討論區假膠好多,巴打有問題又答人,好多人話收到錢但又唔貼圖唔成,所以我奉勸如果睇到個面嘅料,信住一半先好啦

懷疑一係遊手好閒唔返工或者有公返唔合資格個班人係度狂放流料,嚇鳩D人等佢以為自己一無機會所以唔去申請,一係就就收到錢吊鳩你地癮
證明有返工出糧個個戶口一定要同證明失業無咗主要收入個戶口要一樣

除非你話唔見咗個戶口就可以唔交,但你要有理由解釋點解唔見咗,同埋要提供證明去證明真係唔見咗
突然有疫情有公眾事情宜失業,呢樣同你咩學歷揾開幾錢無關㗎喎,連美國總統都可以被人,咁被人炒失業又有幾出奇啫
因為我係現金出糧
因為現金出糧
出糧亦都無入錢落戶口
我只有MPF 公司信 離職信 稅單 證明我人工
如果你收咗現金無入返銀行,咁就要比公司信或者糧單你去證明有返個三個月工啦

宜銀行戶口係一定要比,咁如果最近兩個月都無公司出糧嘅數係入面咁就可以攞嚟當失去主要收入嘅證據,但有可能佢要你加埋公司解僱信
巴打,原來你有咁多料,你個度夠哂料㗎啦
mpf同公司信已經係工作證明啦,離識信已經係失業證明啦,税單已經可以做住址證明啦

你有咁Q多嘢仲怕咩,呢度大把巴打得其中一兩樣先咁緊張咋

我差個住址證明鳩都震埋
好撚緊張呀都 因為都無比戶口月結單 驚唔批
中銀話月結單 都可以做地址證明既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞