失業貸款討論區 (3)

985 回覆
8 Like 1 Dislike
證明幾過月無入數?
聽過好多人話銀行結單HSBC一定唔得,中銀就話未必得但會幫你隊上去交由按證決定
得,但你要有失業證明
其實點證明自己失業.....
銀行做嘢冇咁快的
做得太快點收多d政府行政費,服務費
一個step拆開幾個team做,係咁嘅效率。
冇2個禮拜唔使追住
MPF 揾封有最後受僱日期既信
基本上打電話只可以本詢到,點樣先合資格要交咩資料個D,如果要查個人嘅批核情況個D,我可以好肯定咁答你,銀行聽電話個個係咩都唔知㗎囉
你呢個只係一班平時做cold call個人嚟,佢地其實係答你唔到㗎
佢依家話幫我send email去查下囉
佢話幫我Send email查下
之後仲要同我講去分行申請會萬個網上申請嗰啲
證明你之前有收入,宜離職就可以用出糧戶口最近兩個月無入數紀錄,所以要同一銀行嘅結單

佢個度話如果你無呢D文件,你可以同佢講話唔見咗,但就要比到理由佢,不過要咩理由同埋點去證明呢個理由佢就無講清楚
公司解僱信或者

出糧戶口最近兩個月再無公司入數紀錄
我夠膽講佢只係"SA"鳩你,你係唔會收到佢回覆
Mpf都可以,政府信(呢期稅務局寄緊稅單)
你"SA"鳩你,如果想知批核情況,最接近真實(最接近唔係100%),就係去你個網上銀行登入,再去貸款個度揾批核情況就可以睇到
嗰度日日都有睇日日都係此帳戶沒有任何申請
對唔住,一時手快快彈app,以為無覆到所以出咗3次

自隊一打膠

唔洗搞咁多 去稅局個網禁忘記密碼叫佢寄兩日就有
我都係咁稅務易果到
點解要紅色大字,好刺眼
提交失業狀況證明
申請貸款前三個月內連續兩個月發出的銀行帳戶月結單或存摺,顯示已失去在香港就業所得的每月主要經常性收入,並提交以下其中一種已失業兩個月的證明:

- 前僱主發出的遣散信。
- 前僱主發出的終止僱傭函。
- 根據《僱傭條例》收到遣散費或長期服務金的證明。
- 收到破產欠薪保障基金發放的特惠款項或申請該特惠款項的證明。
- 顯示前僱主結業以及與前僱主僱傭關係的證明文件(例如僱傭合同,工資收據)。
- 由強積金或職業退休計劃服務提供者發出的賬單顯示已停止強積金或職業退休計劃供款或終止僱傭關係 。
- 已提交商業登記署的通知結束業務表格。
自僱人士(只限現時沒有中小企融資擔保計劃下的任何擔保貸款者)、自由職業者、散工或臨時工若能提供失業聲明及已
失去於香港就業的主要經常收入的證明文件亦合資格。
若能提供失業聲明及已
失去於香港就業的主要經常收入的證明文件亦合資格

無講點證明
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞