綠置居 (2021)

1001 回覆
8 Like 12 Dislike
搞幾年搞咁多嘢扣哂税費利息賺100萬
不如認真住住廉租公屋幾年儲100萬仲抵
用綠表換得果啲都唔會係窮到淨係想有屋住就算
我估多數係公屋富戶,重要係就比人迫走果種
或者係有高人工但冇乜首期
揸幾年輕輕鬆鬆賺球幾換私樓,點解唔做?
事實係市場見到大抱呢啲納米成交
有人願用公屋換,又有人有水魚買
就係咁荒謬
仲未有消息 想睇詳細價錢同單位大細
你真係好了解個情況
多謝巴打
請受小弟幾拜

有諗過得180呎都係唔夠地方生小朋友成家立室,而我係希望有一/兩個小朋友,雖然依家連女朋友都冇,但都要為未來準備

麗翠苑附近地段都好吸引今次如果有幸抽中會小心考慮 感謝
我都幾熟既
我18歲單人申請公屋,幾年後加左一個兄弟姊妹名,變成家庭形式,跟住轉排離島,2年幾前拎左公屋,今年買綠置,出年結婚

無父幹,又自問無乜能力搵大錢,可以咁做既
過左限售就可以換私樓

唔知巴打你幾歲同家庭背景啦,但就咁睇你都唔急要180呎既

一黎180呎供應太多,又易抽
二黎綠表買家多數都有公屋住或者無需要咁細單位
三黎睇返同區綠置景泰180呎成交都小

我係巴打你會揀280,今期無就等下期,因為就咁睇綠置開售以黎,選址都唔錯
Lm
乜都唔識
宿舍
巴打你蝶翠310係一房單位?
開放式
其實係28x呎+2x呎露台
你做業主有樓又點拎綠表呀?
你問清楚甩左名先講啦
有得執都賺硬,幾十萬買二三百放返
白表幾時申請得
住緊富昌,400 幾呎,高層靚座向,抽唔抽好
咁咪同你住緊既公屋單位一樣面積
佢地剩係會覆你鑽石山上蓋大哂
離地都cls 你出去問下住公屋既會唔會想放棄間屋買你2手150呎單位 點住?

佢留番個機會黎自己抽唔好?洗比你賺?
仲有公務員綠表呢樣野......
一千幾百都夠買晒鑽石山1-2人180呎了
長者 係60定65,開始亂
上Google/Youtube一搵就有,有幾亂?
你老母係唔係長者
係既先有大單位機會
$250你自己諗下抽唔抽
要你老母入表,買左樓交出單位
鑽石山最大460呎兩房則
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞