綠置居 (2021)

1001 回覆
8 Like 12 Dislike
想問下一房,個廳係唔係好細,今鋪賭一賭人生運氣先
比你抽中比埋首期
結果上唔到會撻訂
你就知你老豆係咪害人害物

破過產就安心公屋住過世
唔好再旨意可以靠間公屋向上流
所謂既一房
實用420呎到
內攏320呎到
你唔間兩房 廳其實幾大下
老豆老母離左婚
宜家同老母同住緊公屋(老豆已除名 佢自己單人公屋自住)
老母未60歲 老豆今年10月先60歲
咁我可唔可以剩係同老豆聯名用家有長者申請綠置?
自己去宜家睇,個圖則同公屋一樣。
你個名係邊間公屋就跟邊個
你老豆除左名,咁關你咩事?
一份租約咁計喎
唔係你想去邊份租約就邊份

仲有你已經FATFAT 一個家庭2間公屋啦
咁祝你抽到上埋車你老豆拎去私人財仔加按啦
Sor9ry 我唔係公屋仔

上面有爸打問過我已經答過,我純粹入嚟R 水吹
唔得,家有長者一定要做業主,因為房署怕你用廢老抽到屋之後趕走佢。
未答佢條on9仔啦,成家垃圾破2次產都唔還仲聲大夾仲惡理直氣壯覺得應份咁,有公屋唔心足住仲想學人炒
你成家還撚哂啲錢比人先好學人出聲啦,你成家差人錢害死唔少人
每個人情況唔同

如果仔女搬哂出去住,得返兩老係公屋,仔女幫兩老換磗頭,其實ok
想揀青衣單人 近返兩老
排緊公屋
都唔得因為綠置居申請人必須係戶主
排緊唔係即係未有公屋咩?
咁應該冇你份抽
我記得如果進入揀樓程序可以出綠表去抽,但之後停排一年,不過單人排到起碼40歲
無啦
人工都過左幾千 但又買唔撚到樓
Cls 政府 set 到人工咁低 但又真係咁多人住
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞