連登巴膠怒屌屎水減完鴨仔5B再減8仔班暨將轉全面啟用九公屎水大鬥法專區

1001 回覆
7 Like 11 Dislike
今早黨鐵有W3
46S 雞肋線,無車開都唔為意。
都唔係 上次大圍上46S 佢前一架46X都差左大約十分八分 架車都坐滿之餘 城隧都唔係落左好多
洗唔洗咁多人去西貢
https://lih.kg/2511495

厹又fatfat
表定線,收車好明顯
46S抽46X車,落葵涌道班次少左係問題
47A朝早唔該入新城市,反正無客,可執雞
睇邊班46S
通常第二班會係部46X後2-3分到站(除非部46X好碌,咁就會過左新翠或者城隧公路爬頭)
跟49X上城隧起碼吸返多啲客先啦

新version嘅46S/47A起碼可以做到以下功用:

1.真正分流到由荃灣去大圍嘅乘客,特別係比多半條城隧線大圍市中心新翠(兜和宜合道照有人上43X/49X去城隧轉)
2.減低49X負荷,可以特快荃灣市中心上城隧

當然要有返咁上下密先做到咁嘅效果啦,建議可以兩繁抽多小小46X/49X車做,甚至睇下兩繁嘅班次會唔會做到等49X大河道可以起飛
如果同46X隔左8-10分,咁係因為部46X碌得好緊要,正常唔會隔咁遠
(早幾個月坐開果班46X個掛牌佬係咁,離譜到新翠已經俾6分鐘後果班46X再拖到班46S、呢排有個46X替更又係咁)
屎水都係
都得
起碼整返勻4條線嘅班次,服務範圍先啦

兩繁咁樣3拆4分分鐘除笨有精
開多幾班雙層長沙東涌特又fat fat
再咁塞/多人法係咪要叫信德開船,由觀塘去西貢
948返青衣頭車
全車連埋我10人過海

btw厹Apps ETA全程故障
好彩新巴巴士站塊panel有班次
買張真梳化應該平過flyer櫈

72 vs 307
今朝搭798轉車站冇上落
46x同荃灣駁腳都好密,好多人唔會特登死等46s,見到43/49x分分鐘早幾分鐘返到大圍

想真係分流就要加速引人死等,用49x行法算啦
跟43x會有石圍角魚上上落落哂時間
昨日行大嶼山
東涌出發人龍好快清曬
應該做大1R
東涌單野係有啲影響嘅
不過路權已經慣晒加車清客架啦

路權+1
其實荃灣去觀塘都ok 嘅 但觀塘返荃灣 放工繁時真係搭個半鐘長荔街塞成20mins
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞