連登巴膠怒屌屎水減完鴨仔5B再減8仔班暨將轉全面啟用九公屎水大鬥法專區

1001 回覆
7 Like 11 Dislike
不過我都好奇
灣仔入大埔如果900轉大埔青沙車
會唔會真係快得過307
咪又係吊鹽水
一次性咁搭幫唔到幾多
幾時多左咁多人
係咪19年9-11月頭罷鐵又有學返個期
區佬識玩的話就搵2345x黎交換
西隧線要行白石角加沙田你大埔就要
2345x入白石角就不能接受
點都講唔過去

不過講到尾全日的話都有佢著數
係睇佢識唔識順勢爭取更多

Btw 源禾路+沙市養唔起條全日過海
無黨鐵,要返放工時期最多
叫做好過無
我諗政府分分鐘要出手搞下呢壇野
一季2億
加價20%分分鐘都未必賺返錢
下繁應該會快少少,我諗5分鐘左右啦
但青沙啲班次刺激到
所以大埔點會吼條900,寧願直接加907C好過啦
講緊以前三個站比盡30-40人,同埋嗰排情緒最仇恨,啲人出沙田都係72
但之前靠呢堆盤數都好似係蝕錢
睇東隧大隧塞唔塞
中上環已經贏左先
參巧下978同673既客量
10年前坐15分鐘到坪石 龍翔道行90
依家應該都冇
"儘管近日票價有調整,新巴城巴港島路線的車費仍然是世界各大主要城市中數一數二最便宜,每公里的車費亦比新界眾多路線不成比例地低。新巴城巴多年前曾亙相競爭導致服務過盛,也是引致今日局面的另一因素。 "

有競爭先有進步
你怪就怪新創建點解N年都唔加價啦
打完發覺上下幾句其實冇因果關係,sor9
因為鄭家純個生意頭腦仲廢過佢個仔
政策問題,唔改無得搞
香港路面從來唔係承受到咁多私家車
條路塞就已經塞咗,再有地鐵入嚟爭
邊個同你搭買大細先
之前專一試過9XX次程唔知8折定9折
仲有港島線次程減1-2蚊
呢啲唔關A B E線事
應該係962/969賺錢 但係而家一邊流失去59M/X+960/961 另一邊就天水圍M/X+968
印象中三個站係有中大員工搭嘅
學生就好少
4-6呢段時間校巴落山實在太密

十蚊落山真係唔係太多人想比
你話好似72a ~6蚊分段就話姐

復課的話擔心山腳城隧線會爆炸先
老實講 2345x 尤其34x根本無capacity入白石角
要玩都係搭化蝶富享新興玩條20-30分全日線,咁起碼都叫刷邊去大中
2x入去會倒埋原本班客 5x就本身九龍已經兜到仆街
900按現時路線入埋銅鑼灣就唔同講法
但沙市始終好快一野過金鐵...唔知會跌走幾多客
天水圍又唔係真係流失好多嘅
屯門就無計佢自己衰on9
未有月票嘅時候已經流失緊

900回程多過907C
唔係招標976真係憑咩開4班
1800的900同1805的272e 邊架快上到青沙
可能會帶埋睡袋瞓到明晚

呢個鐘數青沙有邊架係保證會埋站同會上到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞