入黎傾下李克勤歌/事業(2)

1001 回覆
18 Like 143 Dislike
係呀佢係慢慢細收

聽左麟右李其中一個正係可以好明顯聽到克勤點樣處理首歌
除左眷戀一個人飛 仲有咩例子
唔同朝代
古巨基係02年尾/03年頭先簽paco
嗰陣 paco準備離開/ 離開咗正東了

當年Paco有間經理人公司Gold Label, 應該有好短時間係有齊古巨基同許志安, 傳聞當年許生係反對 or 不滿 paco簽基仔
其實許志安既特色係乜
但係我02年03年睇佢 dvd
都係狂震音
我嗰陣時冇錢買 CD,得錄音帶
Btw,Hackenation 好似已經回歸返震音歌
男人慘情歌
林敏聰屆屆世界盃都多事架啦,克勤都唔妥佢
你聽下月半小夜曲2002,震到傻
對比下15版就知咩事
reborn 依家信和十樓賣$5隻,有時$10/$15
值得擁有好碟
不過有啲真係走得太前

https://youtu.be/zGZOtLy0vQE
佢係咪好少用氣聲同唔同共嗚轉換?

一直都唔明點解佢唔用
唱功咁勁既情況下佢應該好易運用個d技巧
難免俾人話佢無感情
邊~~~~
小~~~~
一~~~~
絕~~~~

15, 依家唔係唔震 但係無咁震 放輕左個震音
https://youtu.be/sE16ryF89ps

啱見樓豬首後悔,就諗起呢首,之前鐘意個女仔12月生日,所以嗰陣時聽一到12月就好心 up
@Radiohead ching
睇返我#15 介紹依首

https://youtu.be/mZFz84chgFs
只想你會意都無,你都唔識歌
克勤詞作
一齊數腳印
唔係唔識,而係依三隻真係叫做三寶
有入過歌迷會應該明
眷戀誇張啲,當年嘅十大勁歌都唔易拎
如果主打變side, 04年一堆都係,明明係最紅嗰期,但六呎風雲,吻別的位置好少唱,連四台金曲空中飛人都係咁
此情此境咪主打
吻別的位置仲要四台冠
笑死人咩呢三隻係最多係頭兩隻其中一隻
圍內係咁叫

如果你要爭既話,你不如問點解無一生不變 紅日
你應該係後期聽,佢係早期歌好聽個後期
我上post post 左好多寶麗金
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞