入黎傾下李克勤歌/事業(2)

1001 回覆
18 Like 143 Dislike
lm
佢 意 見 唔 代 表 本 台 立 場即刻畫清界線
絕對可以想像現場錄影氣氛幾咁好玩
完全將咩廣播尺度擺埋一邊
留名等你繼續分析

不過克勤最近教星夢班人,佢話佢自己由第三隻先開始改唔用倫腔

但第三隻我當佢唔計ep, 應該係此情此境
我好奇竟然佢唔係講第四隻purple dream, 竟然講前面嗰隻
佢地成班咁fd, 完全放飛左自我
佢真係記得晒自己碟既時間?又或者佢錄既時間根本好重疊,有D放係此情此景,有D放係purple dream
爭在未食煙飲酒講粗口
佢依家d 記性同呀倫差唔多
食煙佢應該無
講粗口試過啦,台慶爆粗呀嘛
麟伯記性好好多
2016年定 2017年, 劉偉恆(即係一個都不能少個mv導演) 電台節目訪問麟伯, 佢幾十年之前嘅嘢都好清晰咁講返哂出嚟
係唔記得歌詞
要計埋獎門人/ 余錦基佢哋嗰班最危險佢哋
星光真係最突破
實~現~願~望~用~努~力~!
今晚都仲唔記得唔通留返聽日講呀?
快慢都可以由人嘅啫!
咁就不如黎個快架啦
話說頭先落雨,諗起依首

沒法去入睡 呆呆望窗邊雨水
絲絲的小雨 點點的憂慮
像重重亂絮

https://youtu.be/aqJbzUelUuk
最記得嗰陣時星光送佢去美國學唱歌,話佢係咪都震音,所以 reborn 首主打依依不捨係基本上冇震音
次次睇返舊文,都覺得佢同陳少寶d 互動好好笑

李 克 勤 怒 斥 環 球 屢 犯 錯

( 星 島 日 報 報 道 ) 李 克 勤 前 晚 錄 完 《 勁 歌 》 之 後 就 氣 沖 沖 對 記 者 發 牢 騷 , 原 來 有 歌 迷 告 之 克 勤 , 其 新 推 出 的 唱 片 《 愛 不 釋 手 李 克 勤 》 , CD 面 上 竟 然 印 漏  第 二 首 歌 《 觀 音 兵 》 的 歌 名 , 令 他 非 常 不 滿 。

克 勤 說 ﹕ 「 我 唔 想 用 勞 氣 兩 個 字 。 不 過 , 真 是 很 失 望 , 不 止 第 一 次 發 生 , 之 前 連 演 唱 會 及 唱 片 推 出 日 期 都 印 錯 了 , 咁 大 家 公 司 , 好 應 該 小 心 一 點 , 對 寫 歌 的 人 不 公 平 , 亦 對 隻 碟 唔 好 。 」

問 到 克 勤 有 否 試 過 向 環 球 反 映 下 , 他 說 ﹕ 「 反 映 過 啦 , 他 們 亦 給 了 解 釋 , 每 個 人 都 會 錯 。 不 過 , 相 隔 一 年 之 後 , 又 再 出 錯 , 都 幾 嚴 重  , 我   call 了 少 寶 。 不 過 , 未 覆 我 。 」

問 到 這 樣 印 漏 歌 名 對 其 影 響 有 多 大 , 克 勤 說 ﹕ 「 唱 片 都 差 不 多 出 了 二 萬 張 , 真 是 幾 好 笑 , 我 強 烈 希 望 唱 片 公 司 小 心 印 刷 , 半 年 前 出 的 《 情 情 塔 塔 》 連 日 期 都 印 錯 了 , 《 櫻 花 》 那 隻 碟 就 印 少  小 李 的 logo , 好 彩 上 次 《 高 妹 》 隻 碟 Fax 了 歌 詞 給 我 對 一 對 先 推 出 。 」

發 完 牢 騷 之 後 , 克 勤 將 此 事 告 之 同 屬 環 球 的 黃 貫 中 , 問 阿 Paul 有 否 發 生 同 類 事 件 , 阿 Paul 語 帶 雙 關 說 ﹕ 「 咁 大 鑊 呀 ﹗ 都 叫 你 跟 緊  啦 , 無 乜 可 能 錯 , 可 能 係 特 別 版  。 」

阿 Paul 話 十 分 同 情 克 勤 , 可 謂 感 同 身 受 , 原 來 阿 Paul 之 前 於 恭 碩 良 的 精 選 碟 中 , 發 現 「 黃 貫 中 」 也 印 錯 成 「 黃 貴 中 」 , 阿 Paul 說 ﹕ 「 呢  小 事 啦 , 當 係 忙 中 有 錯 , 只 怪 自 己 沒 有 跟 到 足 , 或 者 是 暗 示 我 收 得 『 貴 』 吧 ﹗ 」

阿 Paul 更 對 克 勤 說 ﹕ 「 你 唔 扯 火 都 算 有 品 囉 ﹗ 」 至 抵 死 的 是 克 勤 離 開 前 叫 記 者 替 他 致 電 陳 少 寶 問 個 究 竟 , 更 將 少 寶 的 電 話 號 碼 給 了 記 者 。
就係咁寸,所以當年成個娛樂圈都捧四大天王而唔理佢
如果Paco捧李克勤,俾返正常嘅歌,再教佢做人,佢可能同Eason/學友有得比
咁古巨基就或者冇得玩

係咪paco 簽返佢返黎?
其實更無言已經收緊,如果倫伯個位,成句嘅力度係唔會有明顯分別
但我明點解都係早期嘅眷戀會變左side track
佢本歌詞書有講
話佢震音太多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞