“真”高質電器傢俱討論(14)

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
其實金屬水煲會釋放返重金屬落去
灘凍又倒嚟倒去又有機二次污染
未必好過一部機攪掂
我都考慮緊買,但佢有APP版係咪廢廢地,買白色普通版就夠?
係冇咩用 睇顏色揀就得 白色平抵玩
不過個人覺得黑色靚好多
黑金型好多,但老婆話唔值貴幾百,諗住個APP有D用說服下佢
個app真心垃圾 我都冇再用
你可以話用黎check屋企飲水量同濾芯既
日日對住 我就唔會慳嗰幾百
個 app 可以俾你自訂一個水溫例如 70 度咁,如果本身嗰幾個水溫都夠用就可以揀返白色嗰部
就係諗唔明,除咗年份之外其他全部一樣
想問下
如果我本身用緊定頻匹半分體機,本身都覺得夠凍
當我換變頻機嗰陣,使唔使買兩匹?定係買返匹半就可以?
係喎 睇咗下白色個說明書 佢個C制應該冇得特定溫度同水量 只可以save原廠四個
黑色可save 45-95度+ 150-1000ml
我都未用過呢個function

就咁睇個耗電量同airflow 有小小分別
可能出完機發現有小修正,同一model revision 版?鳩估
你睇真啲
zsx 同zs唔同架
zsx 係貴嗰部

佢講緊zs-s 同zsh-s, 唔係zsxh-z
個h=香港,台灣啲機係zst zsxt咁
zs-s zsh-s 同一部機,我估係香港代理直接拎左第2度嘅機黎香港賣,冇專登整部香港版,因為佢個能源標籤泰文嘅,同冇中文說明書,所以唔係和記代理。但我唔明點解今年會突然平左,比上年平左成千
代理係太平家庭電器
有無巴打知legrand 大陸版有無伏
我分開兩版鋪買 一間就殘體包裝袋,一間就英文雖然兩間都made in china , 硬係淆淆地
其實全屋最多咪差2千蚊
行貨有機電署認證,自己衡量啦
唔買usb 13a 直頭差唔到1000
呢啲係西里爾字母,最大機會係俄文
不過無論如何,都係如你所言,係拎左第二度嘅機嚟香港賣
但出面唔係好多地方有 ZS-S,一般有賣三菱重工嘅都無
----------------
另外想問下
如果我本身用緊定頻匹半分體機,本身都覺得夠凍
當我換變頻機嗰陣,使唔使買兩匹?定係買返匹半就可以?
睇面積同方位就最實際,
極限100尺1匹,西斜/頂樓多半匹,Panasonic機最好大半匹
佢都知佢啲機唔夠凍,個官方建議都係大匹過人
有無巴打用緊日立 雪櫃SG38KPH?
有無伏??
另外 如果廳裝冷氣, 唔介意嘈吵度
安裝一部2匹窗口式同分體式係咪差不多(涼爽程度)?
涼爽,舒適,慳電,寧靜程度,濕度,睇你要乜,你部分體set turbo 16度咪等於定頻機max
你開住部2匹窗口機仲睇唔睇到電視
有冇簿身雪櫃推介? 個雪櫃位岩岩只夠60cm深
唔該哂,好似幾好睇

有冇高身啲嘅?想容量大啲
有冇人今日去左Miele 開倉?
講緊闊定深呀,60深得啲好迷你嗰啲
會唔會轉個位呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞