“真”高質電器傢俱討論(14)

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
信心問題
我信日本制多過大陸制

最衰唔夠位裝fs1890
咪先會簡1890 ,5千5左右
你丁係簡呢隻lor
係抵現

算係薄同靚
最緊要易清潔
間唔中落場做下就話過癮,你試下日日落地盤
做設計,判頭就唔同
其實有冇窗口式冷氣係左邊出風?
睇咗好多都係右邊/ 雙邊出風,得一部三匹係左邊出風
我5-6年前買左4千幾支制富士皇
So far 冇咩問題,係嘈

我咁諗,日制如果係3倍價錢,起碼要玩到6*3 =18 年
你寧願幾千蚊(5-6年), 定俾多d 玩耐d?你個人選擇
我就選5-6年算數,話唔定到時又有新技術

當然,無限銀彈就日制啦
廳200尺2匹,如果西斜or本身比較熱就2.5穩陣
Mitsubishi 三菱 MSZ-LN18VF
Mitsubishi 三菱 MSZ-WG18VA-H1
Mitsubishi Heavy 三菱重工 SRK50ZSXH-S
Toshiba 東芝 RAS-18N3KV-HK

1匹最多120尺,120尺以上要1.5匹
Mitsubishi 三菱 MSZ-LN09VF
Mitsubishi 三菱 MSZ-GS09VF (420細機,要手動左右swing)
Mitsubishi Heavy 三菱重工 SRK25ZSXH-S
Mitsubishi Heavy 三菱重工 SRK25ZS-S(1匹性價比之王,據我所知有啲缺貨
Toshiba 東芝 RAS-10N3KV-HK1 (睡房特別推介,造工唔夠上面啲機靚,但佢開微風係咁多機最細風,訓覺最舒服,如怕吹到頭痛呢部啱。可能停產轉左j2k, j2k反而耗電量高左)

剛見到浴室寶新開窿方法
我本身都係鍾意 CL1890,係樓底唔夠高先裝斜面
都唔算新啦,我十年前已經咁做。
有無$2000樓下blender介紹?
用咗NUTRIBULLET幾年壞咗,換咗個平嘢用咗幾次就壞
FS1890幾個月前裝左
聽網上既人吹奏得多就買左,
話靜又唔靜, 暫時唔知有乜好,
應該係貪佢襟用?
日本制 5千幾算平

靜過大陸制薄機
金章,好耐冇見人提,我老母嗰個年代用
抽油煙tgc 唔係好得
我見有朋友用過TGC excel 700話唔錯,如果大概$4000仲有啲咩選擇?
唯獨係唔鍾意見到兩把風扇,好似愛美神飛彈咁
一田做緊優惠
上面巴打部富士皇抽油煙機15000有交易
Miele 洗衣乾衣機都有八折
有一部由27000減到19000
我諗緊TGC 果個爐具組合
想問香港邊度會比較多blanco嘅盤睇?
如果水壓一般
頭頂花灑有冇推介
去買支車或者mon嘅鍍膜劑試下
有冇人有濾水推薦
好似得荃灣一田先有?
sorry, 睇返原來tgc excel 710係唔錯嘅
700應該係舊款
用緊 Senses+ 710
中度都好夠抽
排風量 (每分鐘立方米)
12.5 高
10.2 中
5.3 低

EXCEL+ 710 有特強 買左試完話我聽
排風量 (每分鐘立方米)
16.7 特強
14 高
11 中
8.2 低
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞