“真”高質電器傢俱討論(14)

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
肚腩巴識唔識人走水貨冷氣?
FL系列200V 匹半只係一皮左右
冇機電署認證燒左屋應該唔保
大型家電都係咪搞
係唔係即係室外機有大買大?
我自己就係,除非細機有好突出嘅地方
因為大機係人地主力產品,細機幾乎係香港獨有
不過我自己好鍾意試唔同野,如果我依家要裝2部,可能會裝一大一細
因為唔危險嘅機我係自己裝,細機易裝易拆太多
有無師兄知呢部日立邊度有實物睇
行哂成個銅鑼灣都無見過
上網又搵唔到日立個showroom

兩部都冇貨仲有冇推介?
要冷暖定淨冷
冇呢個系列定匹數先
上3匹,wg25 , srk71zrhs
Pan 記室內機機身我覺得造工麻麻, 用得耐會有雜音
價錢貴,唔夠凍,nanoe g 越用越臭,一定唔會首選
佢都有優點嘅,可以捱好耐都唔爛,越用越臭但又唔捨得換咁
Price.com 幾間話冇
最後bbe 有
唔該晒巴打
de dietrich 呢個牌子d 野如何
窗口式1 匹有無邊部堆介
Hansgrohe ibox 有兩隻,一個有shut off unit,應該買邊隻?
想買兩部1匹淨冷窗口機,睡房同書房用
書房嗰部cheap d都得
請問有冇推介? 菱重好?
睡房要有搖控
我就冇開散熱孔位、我自己爐下面係廚櫃、平時煮完嘢都唔會特別好熱

咁不過如果你下面放焗爐、啲人通常就中間開散熱孔位
呢隻牌子都少人用喎、通常新樓包電器就常見依個牌子
如果你買焗爐、蒸爐嗰啲、可以揀Siemens , bosch , miele
上面巴打介紹啲窗口式分體都好用喎
計落電費、長遠有賺
窗口式可以買樂信、嗰籠其實係樂聲
不過新裝最好分體喇、慳電啲
可惜老婆唔鍾意,因為條喉好樣衰,無得打穿牆直出

我原本都睇中樂信既RC-xn919j同RC-n919j
不過見到好多人推菱重,所以想再問清楚

同埋都諗緊睡房用唔用變頻淨冷,係啦靜d? 定係窗口機無分別?
因為本身窗口嚟,要睇睇轉分體洗唔洗搭棚,要嘅話留翻過幾年裝修先搞
窗口式分體係咪通常就咁裝本身窗口式個位就得?都係Panasonic 好啲,見唔係好多牌子有
Schneider Utimate 香港食水咁深
Amazon又唔係款款送香港
係咪要搞集運?
請問58cm X 180cm X 65cm 內既雪櫃有咩好介紹
位置SIZE限制左我既想法
其實得 Pan 記同珍寶有
不過 Pan 記係4級能源,珍寶係1級
所以如果窗台位比較大,唔少人會直接裝420分體,因為多好多選擇,前面都有好多例子
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞