“真”高質電器傢俱討論(14)

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
不了
呢部側去水唔係底去水,直接鎖係避震膠上如夠斜可以唔裝架,穩陣啲就裝埋
肚腩巴勁冷氣達人
其實你正職係做冷氣?

如果18年有3菱420冷暖就好啦
通常裝機佬都會叫你裝埋,一黎佢賺多啲,2黎個客感覺冇咁易塞
唔係,純粹係娘家有人從事相關職業
我得閒上去參觀姐,啲客成日以為我係老細
我做嗰行同裝修完全冇關
窮撚

冷氣機-唔裝
雪櫃-唔用
抽油煙機-唔抽
洗衣機-唔洗
焗爐-唔煮
電磁爐-唔食
兩房一廳做緊裝修想用分體,睇左好多都推三菱, 但係我仲未分到唔同型號既分別,
有細路估計廳會長開,長型廳,開放式廚房一百乘三百左右,兩間房百零呎,
係咪兩部一匹廳用兩匹?
我覺得性價比高嘅都有選擇

冷氣機:分體三菱 MSY-GS12VF , 窗口 樂信 rc-n719j

抽油煙機同埋煮食爐可以係aeon買、之前$5000有三樣電器:
whirlpool AKR4071 、多田煮食爐、仲有一野小電器簡、通常七月開始有promote

洗衣機: LG F-C12085V2W

蒸焗爐 Panasonic NU-SC300B/whirlpool cs2320

電視可以買水貨 , 硬件台有post講
富士皇FR-CL1890好唔好用?

想揀部薄身啲既
100x300尺 要裝30部機
100cm x300cm 又唔啱
你想講100吋x300吋?
我都想學相關野...想有一技防身
成萬八蚊部....真攻頂喎
學定好呀,到時真係要逃亡,做冷氣呀,油漆呀,水電呀都得
嘩,屌...老婆真識揀
你無睇價就上黎問

嘩,屌老婆...真識簡

富士皇ge 平價大陸制薄機4千蚊有找
本身做文職
就係自己屋企裝修完就發覺自己對呢行有興趣

但唔知點入手/由邊度學起好
定惠而浦消委會嗰部抵?
我自己用過fr-ms1990
同slm600

感覺良好,又平易清潔

惠而浦就無考慮過...因為成日聽....惠而浦,好老土,無樣好....純個人唔鐘意

睇下其他巴打推介....

但如果想攻頂....富士皇無得頂
我鐘意打斜果部多d
準備買MS1970V
其實日本制同大陸制差嘅差別大唔大?

有冇需要上日本制?
上星期裝左 3千幾蚊 抵玩
係開到3級果陣有d 嘈 不過快炒ok 既
我自己住過兩間屋都係用大陸
開到盡會有d 嘈 但係唔係成日炒中餐其實都ok
易清潔 無問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞