“真”高質電器傢俱討論(14)

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
6800包晒全部野?
玻璃?鋁架(如有)?4心電線?避震膠?
如包晒算ok平
我見到寫住玻璃另計450
有冇人用緊Dyson Digital Slim, 好似好多配件
有冇裝鋁架先

協興

淨冷,當佢冷暖貴400

呢幾間個價都係冇包鋁架,玻璃,冷暖機我估7000樓下埋單都叫好抵
price.com 逐樣報嗰啲好似會平少少

如唔使暖氣裝淨冷會抵啲, 機平幾百,免架平幾百,6千多啲就可搞掂全部野。
洗碗機有冇?
要搭棚?
其實我覺得呢部側去水唔裝架都得嘅
你睇下應該有成4cm高
想買部1.5匹冷暖變頻分體式裝喺廳,大約$5000 budget淨機,邊部比較好?

三菱電機嘅MSZ-YK12VA定係三菱重工嘅SRK35ZS-S? 還是有其他更好嘅選擇?
srk35zs s
匹半性價比之王
但之前見你都有推介MSZ-YK12VA,兩部有咩大分別?
琴日收到貨

個APPS 唔洗電話登記, 係PLAY STORE DL 直接揀香港 , 用EMAIL 登記. 呢家"可能"買水貨都用到呢個APPS, Pair Up 有小小煩都唔容易, 但總算攪到.
當然用APPS 係任何地方Remote 控制佢做野係完全做到.

我無養寵物

之前無用過機械人無比較
行左2轉 都幾嘈 , (SET左無人先做所以唔太太影響). 玩左大約1個鐘用左50%電, 吸得幾乾淨, 用埋抺地MODE 個地板真係爽左好多
DEEBOT T8 行貨
比返個包膠 各位巴打
之前嗰個人話鍾意三菱電機啲機嘛
咁yk都ok嘅,仲有2年保養,我自己用緊1部yk12, 用左5年都完全冇臭, 佢室內機塗層幾好,又易洗(我自己每年洗機

我老母嗰邊就今年裝左部35zss.

zss 秦國機,yk中國,
zss新啲,yk舊啲
zs s大風啲,抽濕差啲,
yk送風量低啲,但抽濕好啲,
zs s慳電啲同室內機靜啲,
zs 室內機slim 啲靚仔啲,yk肥啲薯啲
zs 有auto clean mode(要去remote開個功能)
2部都可左右auto swing, zs s仲多個3d wing mode
裝廳2部都ok,但我覺得zs s係好少少, 惟一有個小缺陷係恆溫後唔畀你set個垂直出風角度,得auto上下郁同定住係中間,佢說明書話咁係為左慳電
最後香港買定淘?
我想知係有行貨,定純粹幫你換左個13a插頭
我用緊t8 aivi, 用後感係值得買嘅
好詳盡
咁睇嚟兩部都ok,是但揀一部都得
香港買

我唔係KOL 好難有水/行 2部機比較 無用過水 唔知咩SETTING
只可以講係全部繁體字 APPS 唔洗電話登記
部新野掂唔掂?

聽聞Panasonic 變頻窗口機有低頻噪音
上淘寶買個架咪得囉
本身水費都係用GOOGLE PLAY個APP 架, 不過地區揀香港會冇呢個型號, 要轉要CHINA 先得, 因我已經用大陸電話REG左, 睇唔到咩環境
唔知係咪個APP UPDATE左地區係香港都可以REG
水貨同行貨差成2千
如果有探討究精神 可試下搵另一部電話裝個APPS
又係我, 我係真實用家, 裝過舊一款型號
呢個問題我上年同D用家, 及我相識的信興師傅研究過, 大約只有20%既人可以察覺低頻嗚嗚聲, 呢20%其中有幾條茂里會覺得嘈及接受不了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞