“真”高質電器傢俱討論(14)

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
如果想平平地買部3/4匹定額窗口裝係細房,仲有無咩選擇?本身打算買格力 見你咁講即刻淆
係咪倒水喉水入去就得?
事但啦,反正窗口機都係咁上下,又平又好仲有鬼人裝分體咩
真係要買,我會覺得買
Rasonic 樂信 RC-N719J
係比較好嘅選擇

消委會啲test我覺得其實都有參考價值
佢啲result同我認知大致差唔多
同埋香港其他傳媒都唔知做乜鳩,用幾句文字去描述消委會啲test, 係得hk01會用圖列晒出黎,搞到我成日被逼要睇同quote
呢部都抵喎 睇price.com都係2,200左右
但出室溫水咪變相冇煲過?
你照飲?
RO過,仲乾淨過煲過既水
多唔多廢水要倒
個水箱好似4公升
柒左預得一個電制位
冇得抽氣同浴室寶一齊裝
我決定裝草津一部算

本身用緊佢部抽濕機
感覺良好
呢樣係我之前用即熱水機既問題
當佢即熱得一秒都殺得哂菌 都要次次開到最高溫先安全 咁就唔方便
有時剩係想飲暖水或者八十零度沖嘢飲
一係落凍滾水 咁就出幾多度水都得 但麻鳩煩要另外煲水再灘凍
而家唔知呢部RO實際效果點 起碼味道似純水同飲落冇痾
睇過片倒可樂落去都濾到出清水
大約四/五份一就要換水 我二人用兩日換一次
就算用唔哂水部機兩日都提你換一次
水箱水放太耐唔好
剛search,見仲有,你可以試試search simplehuman 30L,應該有嘅。
我試用 filter 水同水喉水, 出嚟嘅水我飲唔到有分別
hansgrohe水龍頭果舊hose box係咪必買?
見上面有巴打話重力球唔係好夠力
屋企有小朋友真係唔夠膽俾佢就咁直接飲過濾水

寧願麻煩啲煲完灘凍再即熱水機出熱水
我睇機電署能源標籤個網,見到其實係有ZS-S, ZSH-S, ZSXH-S呢三款,知唔知有咩分別?尤其係ZSH-S,都好似唔見有呢部賣。

你真係有睇?有冇發現有咩唔同?

就係冇唔同
我都買左 無事喎
就係見到一模一樣,睇到搲晒頭
咁你覺得有咩原因會2部機一模一樣呢
其實係咪裝工問題 我用原裝冇咩事 收得好順
我都係落水喉水 濾水出得太慢費事等
反正RO出嚟唔會有分別
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞