“真”高質電器傢俱討論(14)

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
R32果部新機好定呢部 有窗台 夠高

三菱重工同三菱電機係唔同架
雖然好撚多冷氣師傅都唔撚識分
三菱重工剛剛都出左部420,中國機,等我問下之係自己機定oem機先
三菱重工比較麻煩,佢有啲中國機係貼牌,例如nce1系列,有啲又唔係。

至於大機同420點揀,我自己如果夠位應該就大機先,始終420將啲件縮細又塞埋一齊,理論上用耐左出問題機會係大啲。

但係如果空間唔係好大,150尺樓下,用420其實都ok, 壞唔壞其實睇用家樣貌多嘅
zs-s 我自己用緊,實在太高性價比
泰國機,用料靚,價錢平,好撚凍,好撚靜

電機420 gs09, gs12, 我都試過機黎,室內機都好靜,夠涼,仲好易自己拆黎洗,都係好機,好過日立大金420太多

我只可以講兩部都好,邊部啱就自己揀

我就係諗唔通 要420 gs機好 定重工大機好 都係想一匹
裝2部,135 重工,236電機,星期日一齊開,打和

講笑,睇下你間房幾大,重工zss 1匹都有左右auto swing, 同3d風,一開機就可全間房極速都凍晒

電機gs左右風口就要手動校,2匹先有左右auto。

如大房可能重工效果會好啲,唔大就冇咩分別
餐枱 大家有冇好介紹
有得諗呀 135瞓房 246瞓廳
唔會好大啦 最大果間房都係3.5x2.4米
廳就6x2.5米 長方形 仲有條走廊入房 同門口
6x2.5裝1匹?
廳就1.5 匹
房就一匹
成日見你話有大食大
搞到又唔係咁想裝gs
真係可以廳就srk35zss , 房gs09
如果唔介意唔同樣
PANASONIC CW-HZ120ZA 冷喛變頻窗口機轉咗菲律賓造(上年YA台灣造),會唔會台灣造好啲?
浴室寶有無推介
草津好唔好?貪佢MADE IN JP
其實P記 KDK 都唔差
如果2部一匹比較 邊部好d
好撚難決定
見三菱都有隻係日本制,點睇?
分散投資,各裝一部,試完下次就裝晒比較滿意嗰隻
kaldewei
邊度可以買多個
三菱有2年保養
係要要係廚櫃留散熱位?
窗簾同天花板燈有冇介紹?
Prefer 大公司
無用過
420個部係最cheap model 無move eye
連日本三菱base model紅外線senor都不如
420香港獨有係咁啦,鬼叫你住香港
肯自己出420唔係ome已算好好
香港不嬲衰過第三世界,又貴,又out

上面講緊風避人係ln 獨有
三菱電機塗層防污塗層應該係最好,比較難發霉,香港用啱晒。
風扇摩打就Panasonic最好, 開最大風都冇摩打聲,但Panasonic啲機唔夠凍,要預大半匹,同埋如果你有用開Panasonic冷氣,用耐左應該都會聞過一陣up味
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞