不如講下睇完四台直播有咩感想

1001 回覆
2041 Like 39 Dislike
本身四個台都有追開!
中間live有唔少尷位
但我覺得佢地今次試完下次一定有進步
始終每個channel唔同人可能有唔同擔當
有d人本身都比較被動/ 臨場反應無咁快
Eg
人富不嬲做mc 都好正 反應快又自嘲唔怕尷尬
游學修同熊仔頭 lead 住開e 會同認真討論
蝦條哥本身怕尷尬依樣野令到個氣氛尷尬左係有小小放唔低包袱? 相比之下同其他台既男仔係live個part就比下去

不過大家都未熟加上本身靜d可能有d人會玩得無咁埋無咁放 Eg Vectra ah gi bie 呀J 等等
始終各台都咁多人好難所有人都有fo
今次合作反而係打亂大家既觀眾層 有興趣識某個人既觀眾自然會去睇

實有fans互罵 笑pomato兒童台 試當真懶高深
Who’s care
留名睇下次
熊:條女唔打得都睇得
小薯茄真心正 個個d性格都好分明
豪哥真係好撚好戲
個個都爭住要
反而修哥
arm channel:
live: 要硬食頭段冇野講 冇得講啦 同埋要host個咁多人既live 仲要cue 晒咁多人 其實好難 MC 蝦條哥太緊張啦 其他人做晒助攻都冇反應 jackie 都叫做到少少反應 米媽中段開始都有啲嘢講 其他人好似冇出過聲咁 感覺好似冇個重心領軍咁(肥仔唔係到???)
片: 拍返自己風格既片 估唔到豪英cp拍正劇都有效果

試當真:
live: 做開謝票場整體係唔同啲 修哥一慣水準 cue導演訪問好好 我都想聽多啲制作上既嘢 但導演好似冇咩準備 同小薯茄live效果夾得好 其他兩個channel就要啲時間磨合吓
片: 片種對其他channel算新 其實真係好比到衝擊youtube不過用15分鐘做標準真係拍長咗 而家19分鐘都好似唔夠咁

小薯茄
live: 人富MVP 英童都好好 同其他channel都好有火花 同埋佢地好有活力 被人感覺到佢地好enojy既件事咁
片: 完成度最高既一條片 四台都出鏡時間都差唔多 又比豪賢發揮到場戲

FH
live: 睇連登啦
片: 守尾最好 始終熊仔頭玩feel有一手

今日個scale其實4台都未有經驗去處理到
感覺到4台都出盡力想表現自己
但風格上既出入始終要時間去磨合吓
見到live 熊仔頭係到性騷擾童童,話自己對波仲大個童童然後童童黑左面
唔係話講黃色笑話唔得,但都要睇場合睇對象啦
程人富MC 世一
睇完live覺得唔做搵Santis都得
覺得搵Candy重好
真 佢拍野眼前一亮 有電影感 好睇過電視啲劇
ehhh... 點解讀港大要拍youtube啊?

因為law of attraction

直接剪咗佢都得
算啦佢都紅左好耐見到有comment話佢係bomb,ming仔果代留落嚟嘅所以佢都真係算係咁

係時候要跌下,咁先可以升返上嚟㗎嘛
Encore 慢慢進步
睇翻薯茄條片,好似佢地條片d內容先最多骨,又無人認同
其實邊有可能一出黎就拎到最好既野
一定要磨練 訓練 堅持
live就興趣不大
四台拍片都幾好
如果四台一齊拍條長少少既片應該會幾正
覺得香港youtube好似終於有希望嘅

所以希望舊一代youtuber

特別係司徒夾帶呢類撚樣老屎忽唔好加入
圍威喂淨係識埋怨觀眾hater
出黎再搞死多次香港youtube

同埋bomba而家應該好酸
講真搞笑我就唔覺得搞笑
但係我都真係幾欣賞佢執生能力
認同, 個人最鍾意arm channel, 睇得最舒服
期待再有合作
Arm channel 拍正劇拍得勁好ah
一拍落豪哥麗英有演技睇落真係好smooth
自己台做host都照開電話用?
見住santis開機 睇咗5秒熄咗擺低
實係睇緊youtuber cm啦
有條片佢對腳好正
豪哥親和力高啲
修哥成日有種威嚴同爛仔feel
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞