不如講下睇完四台直播有咩感想

1001 回覆
2041 Like 39 Dislike
冇錯
觀眾睇完所get到嘅意思
就係最好嘅解釋
跟本唔洗同人嘈個創作者想講咩
作者唔會專登走出嚟去講佢諗緊咩
搭單問有冇人一開波就有sub晒4台
當初見到合作都好開心
香港YouTube界值得更好
咁樣已經好夠
上面好多人仲期望乜野viu搵佢哋拍劇
nice
得落修仔都有d抗拒話佢係大搞手(雖然可能真係)
佢唔係想做游家軍果種style
試當真 8000萬真係太平啦
你諗下10年後60億
點冇可能say no
其實有咩咁好睇呢

我開會悶都唔會禁電話
黑哂面,仲要之前有少少眼濕濕
講真啲冷笑話真係幾冷

唔係fans睇未必會睇得開心

因為主要都係睇佢哋啲反應同埋睇嘉賓
尊重既問題囉
有自己style還有自己style
兩樣野黎
講真 連登仔而家先來識得撐YouTuber

當年網絡挑機班人上tvb嘅時候我已經屌爆TVB

但依家睇返其實有啲嘢啲人屌得youtuber啱

根本youtuber就係冇系統咁拍片 人哋電視台幾十年拍劇經驗 一定有好多佢哋冇嘅經驗 就好似你講嘅選角 又或者導演

根本佢哋係未ready點樣各取所需

其實真係圍威喂 打晒飛機熱血完之後 然後呢?拍咗啲乜撚嘢比觀眾睇?

腳踏實地做好自己先啦 而家我覺得佢哋係想攞gimmick多過實際做
佢地成日都話

作者已死
viu一定會
留名睇viu搵程富上綜藝
電視台
樂壇
youtube
都一齊黎料爆呀
佢哋合作有咩問題?! 用人哋嘅題材 修哥又話好
Fhp之前unsub咗
而家4台合作sub返睇吓有冇咩新突破

另外3個channel 都有睇開
乜邏輯
笑撚死
紅嘅咪搵一兩個囉

咪即係好似之前咁 所有嘢都冇變
打完飛機各自做返自己
游家軍
片:
拍攝+剪接最好系Arm Channel
試當真mockcumentary 好笑
想帶message既話熊仔頭最尾條片做到
小薯茄拍9野幾正 完成度高

下次合作既話
小薯茄負責綜藝 冰戲富 問答嗰type
Arm channel 做微電影 其他片負責拍剪
做微電影, 玩共嗚既話 Fh幾好
試既橋系最好
唔同台負責一part可能仲好
程人富就係拍教束識到麗英邀請佢加入
衣家930套無限斜棟豪哥同腎仔編劇

其實唔好話冇可能viu衣家真係好識做後生仔市場
Subscribe 晒4個channel
好似不限題材喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞