不如講下睇完四台直播有咩感想

1001 回覆
2041 Like 39 Dislike
豪哥?
反而鍾意佢地試黎種愛情喜劇,好過平時個種情情塔塔,搵豪哥麗英做主角又係揀得好好,估唔到佢地咁襯
得啦你地班盲撐毛最鍾意踩其他channel抬高自己啦
覺得咁樣高級啲?其實覺得你地on9咋
唔好再比較四條片喇
各有特色 賣點
同埋都帶到網路合作

你夾硬比較咪又有罵戰
又戰狼上身 咪撚捧殺試當真啦
試當真又有幾多變啊 咪一樣玩返修哥最拿手嘅Mockumentary

咁點解其他channel就唔可以玩返佢地嘅風格
人地唔係sell笑片喎清
你睇莎士比亞話搵唔到笑點?
就點先得㗎
首先我唔係好明每個channel 都要直播咁長做咩,大概15分鐘討論下條片都好夠,其次我本身以為係4個channel係連貫,點知原來只係crossover。不過都係好既嘗試,睇得出arm channel 拍攝同鏡頭係最出色,試當真就玩破格,小薯茄最大眾化,吸金力超強,熊仔頭就比較emotional,希望下次可以見每個channel 用自己強項一齊去拍一條長片
屌課1000蚊啊 香港需要多d呢d fans
佢地啲片其實唔小朋友
但係唔知點解個感覺比人好小朋友好cute咁
好有錢
我覺得佢依家形象似係成熟穩重大姐姐
岩岩熊仔頭個LIVE佢真係唔會有咩機會插到咀
佢本身又唔係大大聲好HYPER既人
不如咁講arm channel d片剪接個d係好睇 但演員真心唔得 sue vectra個d 呢次都唔係好睇到咩 下下都係呀gi jackie米媽咩

小薯茄真係好有誠意對待今次合作
每個channel都曾經迷過一段時間
以最近期感受而發
試當真啱開播已經好快上到位
佢哋idea可以天馬行空到宇宙咁遠
又可以拍到出嚟
jessica入嚟之後更加推上去高峰

小薯茄行開小朋友路線其實就等於以前我哋細個會趕返屋企睇430穿梭機/閃電傳真機/至net小人類/放學icu咁樣嘅感覺
我都係上年至接觸佢哋
嗰種活力係好難得嘅元素

我睇啱channel就再前多幾年啱啱開始大個嗰陣睇
睇佢哋就係學點做一個成熟嘅年青人
俾我睇佢哋係點樣創業
到我去到佢哋初初起步嘅階段就意識到自己要開始行自己條路

熊仔頭就再耐啲仲讀緊書開始睇
心態一直都係一個
點樣去追求自己夢想
無記錯熊仔頭quit u 拍youtube
佢份堅持唔係個個人都有
佢哋就重質唔重量
其實生存到咁耐都真係幾硬正

真係無得唔佩服遊學修
佢都應該有考慮過各個channel嘅中心理念係咩嘢先去邀請呢3個channel
拉埋一齊玩就係為咗創新
磨合到就有新希望
希望佢哋可以
人地就四台合作,你哋就係到四台互踩我真係笑撚咗
係唔係難得大家合作就唔可以俾觀眾分享感受同指出需要調節嘅地方?又要一言堂咗一味讚好唔可以彈?

我一樣欣賞四個台嘅付出同嘗試,但有啲位柒咗就柒咗,唔係第一次就tune得啱。正如對戲都唔係埋位一take就成功,一樣要慢慢撞出嚟,我亦同樣期待下一次嘅合作,睇下大家仲有咩耍家嘢可以拎出嚟。
淨係知 locker同Kayan應該真係一齊咗
小薯茄個劇本有樣野好值得欣賞, 佢食左其他CHANNEL D GAG入去
連登standard黎講已經好正面
好睇
打破香港YouTube山頭分化
值得一讚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞