[親生仔] Google Pixel 討論區 (59) Pixel Watch in 2021?

1001 回覆
8 Like 6 Dislike
用返上邊個方法得唔得
係咪本身過唔到safetynet
之前有巴打話SN checking個api有問題 但其實無事 我一樣用到gpay
google ban左magisk果條key 所以出error
依家要用住其他app check先知過唔過到
一係裝magisk canary,換左新key
但係用唔用到
咁會唔會fix
evaltype係hardware定software?
我夜D試下先
下個version會fix
唔知會唔會放落beta
唔緊要既 會fix就得 都唔係咩緊要野
咁真係等Pixel 6出左再諗
payme warning message
Executable Section Manipulated, maybe due to Frida or other hooking framework.
冇計了,佢唔知點樣check到個api redirect hooking
有無ching有Goole photo free up space之後係電話搵唔返啲相但係電腦上Google photo搵到 ?

點可以同步返佢?
佢有個功能係backup完幫你free up space,你disable返佢就應該可以
唔好意思ching
我搵唔到果個功能 有無多啲教學
講得唔好,係喺phone settings入面嘅storage揀smart storage,唔係喺google photos入面
邊到有4a 5g買 部3頂唔順了,指紋突然用唔到
領域應該有
有冇巴絲知道香港既esim 會唔會support pixel 4a 5g
唔等5a?
Google 將於下月舉辦年度 I/O 開發者大會,按照過例,這一場活動的主角都是 Android 系統,以及 Google 助理等相關技術。於稍早 Google 財報會議上,執行長 Sundar Pichai 率先預告,這次還會有重大產品更新。

《9to5google》報導,本次 I/O 開發者大會將由 Sundar Pichai 的演講作為開場,他更直言會有「重大產品更新與發表」。相比已經半公開、正在測試的 Android 12 系統,以及官方證實會推出的 Pixel 5a 5G,Google 或將給予消費者其他驚喜。

往年 Pixel 旗艦都是在 10 月發表,預期這次的活動主角不會是手機。外媒普遍猜測,Google 可能會公開「自研晶片」計畫,近年早有不少風聲指出,Google 將在今年跟上蘋果 iPhone 腳步,於 Pixel 6 上捨棄高通處理器,轉而與三星合作,攜手打造代號為「Whitechapel」的自研晶片。

其次呼聲最高的為 Pixel Watch 智慧手錶,有鑒於 wearOS 也可能是 I/O 開發者大會的內容之一,Google 可能提前公開 Pixel Watch 的相關研發進度。

受限於疫情,Google I/O 開發者大會今年仍選擇線上舉辦,預計在 5 月 18 日至 20 日,將有一連串主題演講。目前已確定的是,Android 12 版本將有初步雛形、功能介紹。
我都係咁
以為得我一個問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞