[親生仔] Google Pixel 討論區 (59) Pixel Watch in 2021?

1001 回覆
8 Like 6 Dislike
用中階U 幾好丫
慳電啲
反正大部份用家電話只係fb IG 影吓相
睇下網

打機其實係少數
唔可以話遙距,只會係由你部電話send data返佢佢server再save低,而長期咁send相呢啲咁大嘅data返去user一定會察覺到,例如耗電同background用大量data,但唔存在admin remote去你部電話睇野
ok thx 咁多位
想轉用pixel mid range, 係咪等5a好?
5a 即係4a,大致同spec
睇啱就買啦
都係5月中就google io,唔急咪等多陣囉
原來呢度都有pixel buds既受害者
我極度懷疑佢直接比左個壞既我
首先窒既問題就大家都講過
一出街一路行緊個時成日突然之間冇左聲
另外我仲有一個好嚴重既問題就係左bud keep住燒電
每次想用既時候拎出泥睇
左bud同個case永遠都係0%電
右bud邊就100%
用緊個時左bud秏電都快好多
左bud得返80%電時右bud都仲係100%
DKLM google
除左buds之外自己都係Pixel 1用家
用到依家都仲用緊
但舊電似乎比我叉壞左
依家得返50%就會自動熄機
另外個50%都捱唔到兩個鐘
想問ching知唔知邊度有得整
Google介紹相機與HDR+ 意外曝光Pixel 5a實拍照
https://www.sogi.com.tw/articles/google_pixel_5a/6256234
啲spec睇完都唔知有咩分別

幾正
頭大半段我相信大家都係咁
巴絲們救命,我特登註冊嚟問野
我部Pixel 5唔識Carrier Aggregation,用緊Smartone同3都係咁
用Netmonster check,部機大部份時間都淨係用緊一個LTE band
之前部機差唔多全天侯都收緊幾個band,做到Carrier Aggregation
有冇人可以down個app幫手試試
感激萬分

就係紅色underline嗰度,會唔會成日出到LTE-A同有兩個band
唉頂
你有冇試過有個X喺個signal bar入面,然後上唔到網
我熄左數據都係有個X係到 但應該唔係咁意思 好似係無開數據咁解
唔該你巴打
我係好似我po幅圖咁,開咗數據突然出X
隔1-2分鐘後個X會自己消失
有時出到幾個band,但又係好快冇咗
Smartone就多數淨係連到2100
都係唔該晒你巴打
我係長期冇Carrier Aggregation
同埋收到LTE,但係出X兼上唔到網
有冇人都係咁嘅情況,冇嘅話我諗要寄返美國
要唔要試下reset部機先
reboot完有冇正常返?

smartone係某啲地方定度度都係?
試咗,都reset咗幾次
root咗機自己加Smartone個config落去都試過
但係都係咁嘅情況
而家搵咗Google US睇吓佢個dedicated team可以點幫到我
root左既話你試下呢個5G unlock module幫唔幫到你
https://github.com/ender-zhao/Pixel-5-operator-network-unlock/releases
Reboot咗會正常分幾兩分鐘
跟住又再loop過
我有次試過喺MK都係咁
之前試過部HTC 10特定位置一收LTE band 8就會有類似情況,後尾拎咗幾次去HTC,又拍片證明有事先肯同我整
好驚又出事,今次仲要寄去美國整真係企咗喺度
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞