[親生仔] Google Pixel 討論區 (59) Pixel Watch in 2021?

1001 回覆
8 Like 6 Dislike
部pixel 4a home screen 個Google search bar係咪無得轉顔色?

我揾咗好耐都唔見以前customize widgets粒制
我#83有講過我對pixel buds既問題
應該冇,但可以跟電話theme顏色,dark theme係深灰色
係咪reset過都係咁?

可能因為我好少一路行一路聽歌,所以唔覺有窒嘅問題,就算係都係講兩三句電話就完
個chrome真係好差煩!
set撚咗唔用咩濕鳩tab mode,update完又變返,又要手動改。
chrome最大問題係食電到傻
之前用nokia android one有 諗住pixel實有
拎番部NEXUS 5出來諗住用來做後備機發覺個NETWORK好似有D問題
WIFI OK
但係3G 4G 就SEARCH到網 (3 CSL CMHK SMT)
,認到SIM卡 但註冊唔到網絡
換過第2個台SIM卡情況一樣
有冇巴打試過類似情況。
nexus5真係我渣過最好手感既電話
係都3行先 又無5機背咁滑同肥
坐定定聽係ok既
但一行就出事
搵埋Google CS傾都搞唔掂
話要寄返去保養
但首先要送返美國
姐係保唔到
手動揀返網絡供應商?
係多人地方出事定冇人地方都出事?因為就算做gym我放低部機周圍行都冇野
註冊唔到
依家最勁係5?
定係就嚟出新機?
用緊htc u11+想轉機
係P5
可惜要忍無5g 無 VOLTE(唔root 的話)
過幾日I/O
咁就冇留意
不過多數都係位置問題
例如我本身企緊個位會好疾
咁我行開2步可能冇事
然後再企返埋原來個位又疾返
same
真係好撚廢
點樣註冊唔到
就算公司勁多無線device我都冇野係十米外開始斷線

但因為我少喺街聽歌,所以難啲試你地個situation,但人少地方傾電話就冇事
有冇人仲用緊pixel 3?呢排我老婆話用緊個部pixel 3熱到痴線,熄左機仲消耗緊電,仲要如果熄左機,一定要插住火牛先可以開返機, google又無人有答案,又update到最新版本,機都剷埋都解決唔到,有冇人知咩事,係咪要換電…
有人話試下 *#*#4636#*#*, 之後揀 GSM only. 跟住boot 左機後揀 3G only. 再試試。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞