[親生仔] Google Pixel 討論區 (59) Pixel Watch in 2021?

1001 回覆
8 Like 6 Dislike
Google Pay係非鎖mon狀態就嘟到 唔洗嘟果陣再入指紋之類 你解鎖到部機就得
咁即係用解鎖電話嚟做驗證啦.......其實都好危喎,著住部機(解鎖下)已經用到Google Pay........雖然都係一次驗證不過先後唔同都係唔慣
同埋用非default card會慢好多
正常你都唔會比部解鎖左既手機唔識既人掛 Google既諗法應該係 你解鎖得部機 你應該都係主人 非default卡好似可以長按power掣轉定先 我自己無其他卡所以唔太清楚
又唔係咁講喎,正常嘅情況下就更係唔會啦,但就算係唔正常情況下(解鎖後被人拎/偷咗),Samsung/iPhone我都唔擔心會畀人用到信用卡喎
正常應該都唔會係解鎖左既狀態比人偷同拎掛
偷得你既即係你已經擺左入袋 照計唔會唔鎖mon擺入袋掛
拎就更加啦 擺低檯面行開都唔會唔鎖機掛 甚至都唔應該擺係檯面啦 真係隨時比人拎左去
如果講正常情況冇乜必要討論
喺街畀人𥄫到電話密碼然後畀有心人偷咗,又或者去旅行喺街用用下畀人搶咗,我求其都舉到2個例子,呢啲情況唔誇張兼絕對有可能發生
問題就係Samsung/iPhone都可以喺呢啲情況下保護到用家,但Android用家就危啲啦
如果你跌撚咗個銀包呢
咁係咪信用卡應該個指紋落去先可以用paywave
八達通要人面識別先可以嘟
方便同安全係唔可以共存的
但又無係香港聽過因為呢d情況出事
個Magisk module都冇香港嘅MBN
不過有MBN亦都唔代表開到VoLTE
起碼我部3仔係咁
Apple to Apple,理性啲討論啦
我5仔開到喎 SMT
6 有LEAK 未
諗左好耐 用緊3xl
換唔換5好
定等埋6先算
喺pixel度問人點過相去pixel
問下各位CHING
問卷係咪成日有? 我裝左一個星期左右, 完全冇出過問卷....

一個月大概五次
睇下google鍾唔鍾意你架炸一個月我都係得一次到,仲要得0.78
我第二次做有5蚊
裝左兩年都從來未收過..
少兩激ram,不了
多謝各位ching回覆.....
唯有佛系等
開晒 share 行蹤果 d 咪多 d 機會 lor...
佢都係靠呢 d 數據黎 target 佢認為比較適合同有價值的人選做 survey.
哈我就係全部都冇share
係咪可以del app
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞