[親生仔] Google Pixel 討論區 (59) Pixel Watch in 2021?

1001 回覆
8 Like 6 Dislike
我覺得nexus 5 係令大家愛上親生仔
pixel 6正面好有galaxy note嘅感覺
Samsung今年唔出note 怕左pixel 6
我覺得6仔背面搞唔掂
會唔會其實部機就係Samsung做, note = pixel 6
5手感好好
有機
部機有啲***味
三叔代工過nexus,真係唔奇
置中前鏡 下巴 curve mon 都好***
個背而家痴笠笠
垃圾5x搞到我轉會 iPhone
P6 好似話用曲mon
個背又咁樣衰
收手啦, 好唔好

我想轉Pixel 好耐
https://www.youtube.com/watch?v=rLKtIGY2Mgc

原來Material Me都係同一班人整既,無換人,無食錯藥
同material design同一班人?me好柒喎
其實holo轉material嘅時候咪又係話好樣衰個人黎講覺得material you都唔錯,睇落個ui好舒服

同埋佢地條team除左靚之外都用好多study去幫手做design,就好似點解啲ui越黎越平就係因為研究過簡單線條有助人去辨識啲icon同logo,之後你就發覺以前windows xp vista 7嗰啲好grand嘅design logo冇曬,所有野變返好簡約
曲面mon
置中墨屎 仲唔係你
個人認為擺左上幾好
我用過呢三部機
其實3部都好易壞
真係抵LG收皮
Pixel 6 Exclusive

The handset will feature a punch-hole display and dual rear cameras
For Pixel 6 specifications:
6.4-inch flat display, in-display fingerprint sensor, and wireless charging support.
Dimensions
158.6mm x 74.8mm x 8.9mm (11.8mm including rear camera bump)

D圖都成3K咁撚清.應該冇死係呢個樣??
到底有無同UI design個邊夾過架
Material You就圓碌碌,部機就四四方方咁
佢後面個鏡頭仲要凸左出黎..係唔係想幫用家浪起部機方便睇劇
乜有關架咩ui同hardware design兩樣黎架喎
平時啲手機鏡頭都係凸起一part仔,而家佢係凸起成餅嘢
我想轉pixel phone呀,而家好矛盾
好多UI而家都要夾返圓角mon啦,而家仲要講緊係親生仔,有乜理由夾都唔夾下

而家leak出黎呢個樣個mon半圓又不方咁,我用緊部3個mon都仲圓過佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞