[請勿買行貨] Fujifilm 討論區 (70) 18.4有咩特別?

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
有無人覺得x-e4個套裝設計好on9
一係+$800換grip
一係+$1600換27mm鏡
無得兩樣一齊買
grip又無得單買
淘寶咪有囉

手柄要用就好買啦遲啲會斷貨
你對腳如果唔係殘廢嘅麻煩你行上去星際自己望一下伸手等答案唔係大撚晒
淘嘅有款係膠紙粘嘅木柄仔,嗰隻最唔影響尺寸,其他有座嘅都整到部機大部曬
佢唔係暗左
係盡量保留 data 比你
用得 C1 就預左要 fine tune
你影 jpeg
film sim set 左冇得轉,轉到都要係相機轉
wb 錯左冇得轉
你 C1 咪 set 返 as shot
影raw + jpg, 唔想相機制改可以用X RAW studio
暫時都係鍾意直出隻色,拎Raw黎較好似較極都唔岩心水,同埋買富士就係為左直出
不過富士勁在DR400係Raw上面都應用到,保留到勁多高光位仲可以後期再拉
其實宜家 DR400 已經冇乜優勢
用 C1 推下個 highlight 都 recover 到
你要用 DR400 iso 相對要推高
就係要入C1同唔洗入C1既分別
唔知我有冇理解錯,Dr100同400大家都係raw既話
唔係400可以拉返既高光都多過100咩?

我自己試過100同400,未郁任何野已經睇到100光位爆d
咁邏輯上可唔可以講因為原生光位已經保留得多左
咁最後dr100光位可以救到1ev,Dr400可以救到1.5ev呢?

至於iso高左我又覺得冇咩所謂,咪又係640,要聞得幾極致先連iso640都唔滿意
新手請教各巴,想問下 X-E4 with 27mm kit 依家四圍係咪好缺貨 ?
琴日行 CWB 問啲大型連鎖同肥花都係無貨
記得唔知邊個po有人po過utube link dr 400 係保留多左高光細節過後期再壓
聽得多呢啲覺得喺外國硬食貴價買都好似唔係特別貴
轉左會都會掛住classic chrome
入部x100v 玩下囉
30 day return policy?
GFX100S都有classic chrome
最近水貨個價升番,係咪無乜水貨呀?
35.4, 當年係 Cam 2 全新行貨 2480
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞