[請勿買行貨] Fujifilm 討論區 (70) 18.4有咩特別?

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
本貓覺得係佢做唔做

佢啲廣播鏡同電影鏡都應該好靚

同埋佢幾廿年前SUPER EBC coating 都獨步天下

又傳聞佢幫哈蘇設計同整鏡仲有部兄弟全景菲林機

係唔知點解APSC亂咁玩
XT3個一代當時係幾勁,4k60格10bit420
But that’s all they got
XH2要等下年,姐係今年得xe4?唔係掛,咁搞真係食得屎,個勢冇曬
我係xt4公佈後買左部水貨xt3,果時7k都唔洗,而家升到7k幾
鳩估年尾應該有xpro4
我買嗰陣6k 而家7k幾
我賣A73嗰陣賣1皮 而家仲係賣1皮

成個市場都冇點減過價係啲真係冇人買嘅先有減 z5, rp嗰啲先有跌價
x-trans cmos 4已經26mp
富士今年再係咁樣hea鳩自己打自己 真係等A74出咗 主力機就真係返去FF算 睇吓到時Nikon啲副廠鏡出未之後收返部XE4同留低啲細枝定焦當snap機算
gfx100s又唔計
嚟緊仲有部平價中幅30,000有找應該呢兩年主力中幅

H2下年先發力
apsc機點可以同gfx機一齊講
2年就出新機,好似冇咩可能,下年就有機會既
巴打差個hood會更靚仔喎
xt40 xt5 xh2, 仲有一堆舊鏡未出mk-ii

今年冇cmos唔出機都可以出多啲mkii鏡吖

頂多換對焦摩打 加WR 加光圈環 大家都buy啦

再唔係開放副廠 增加吓喺APSC嘅競爭力都好吖
23,56加緊防水換殼出嚟㗎啦
最近好多人放二手23.4 56.2
應該趁而家入貨
真係睇需求,我反而會等埋WR版有冇換摩打再打算
反而我想放埋35.4等33.4

Xpro3

舊相
Xpro3
x100v銀色一街都冇貨想入返部都難
有冇人有黑色可以影嚟睇吓
睇落銀色同黑色個質感好唔同
銀色靚好多

利申 銀
完全攝影新手, 睇啱左XT30 連kit
唔知有無咩更加好既option? budget 8k內

xs10 + 1680
or xe4 + kit

xs10有防震, 1680焦段實用
但size同樣 睇你接唔接受到

xe4 有classic negative
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞