我和鄰居大姐姐的故事(7)

1001 回覆
188 Like 3 Dislike
係呀
熙熙佛系食女架嘛
早晨毛兔巴
葉開熙一定會食
威仔,老老柒柒其實jenny知唔知你食過咁多女
估中好開心,同威巴sync到
推推推推
Push
帽事嘅
啊冰正啲
又變左葉開
冤枉呀包大人

咁又係,都唔關你事
我同你地互動仲開心喇
又放工喇
綠茶巴
sor我見識少
jeng
星期五喇.mp3
一百六十一

中二下學期既日子總係有啲寂寞。

我本身響自己班就冇乜朋友。鄭海欣同我係相識,但老實講如果唔係響同一個圈子活動時我地基本上冇乜交集。

雖然我感覺到佢唔知點解成日偷偷地望住我…

至於淇淇,我覺得佢真係好撚小器喎,佢同八婆儀真係冇搵過我同阿必道歉。有時間中會見到佢地三條女同陳日朗仲有幾個男仔玩埋一齊,我就有小小火鳩滾。

屌你老味,搞到好似係我同阿必錯鳩晒咁。

而彈彈妹間中會黎搵我,正常黎講我就黎避開佢都黎唔切,因為佢成日亂走入黎我課室搵我,搞到我一小息午餐都要好似避難咁,連覺都冇得訓。

不過正如之前講過,佢有時係會拎住啲零食汽水上黎搵我既,呢啲時候我就反而唔想走等開餐,哈哈。

好賤?旁人既目光?

wfc?

係佢心甘情願請我食野架嘛,唔係咩?

Kitty姐姐方面,可能由於會考班都進入左衝刺階段,所以我同佢既接觸少之又少。之前話要禁慾做個乖小孩,但事實上係我同Kitty姐姐呢一刻實在冇乜交集,就算我真係想扑佢都冇得扑。

我又冇乜主動搵佢既。

你問我會唔會有性慾?會呀。每當我真係好想扑野既時候,我就會落街跑步。咁樣健康過打飛機好撚多喇。

當然,我本身就唔鍾意打飛機。

有真既陰道屌做咩要用手先?

至於秋兒姐姐呢?佢真係有履行承諾,每當佢唔駛去自修室留響屋企溫書既時候,總會邀請埋我一齊溫。

當然喇,我邊有咁神心,次次邀請去到佢屋企都會去溫書?不過秋兒姐姐又冇乜所謂咁,每次都係笑笑就算。

佢話我而家中二未駛咁搏命住,所以溫書還溫書,但始終都要有放鬆既時候。

不過大前提係溫書既時候真係要溫書,唔可以分心。

當佢真係同我溫書既時候,又真係一絲不苟,非常有心又好溫柔咁教我,有時教教下書對我甜笑我真係連個心都融埋…所以相比起Jessica既補習,我更加享受同秋兒姐姐一齊溫書。

雖然相比起以前,我地係少左時間一齊(最衰Kitty姐姐!),但我地既相處模式基本上冇乜點變。畢竟飯又一齊食、學又一齊返,有時書仲會一齊溫書,星期六、日又會一齊去買餸煮飯(okok,其實我冇份煮既…),所以我地既關係都係keep住咁好。

而Jessica既補習,依然係維持住每星期一次。由於上次柒頭Paul出黎搗亂,所以Jessica建議放學之後去搵唔同既課室,等Paul唔好咁易搵到我地。

其實我都好奇怪,都過左成年,點解Paul仲會纏住Jessica,乜條撚樣真係咁深情咩?結果有次我溫完習之後忍唔住八卦咁問Jessica,個答案都幾令我啼笑皆非。

原來Paul響呢一年以黎其實不斷恃住自己係黃社幹事既身份不斷向低年級既小妹妹漁翁撒網、認屎認屁,另一方面又不斷同Jessica在內既女同學發動攻勢。

「所以話,佢又點會係真心對我呢?」Jessica苦笑道。

「不過,妳有社長乜都夠喇。」

「咁佢係幾好既。」Jessica甜笑道。

屌。

妳都真係幾bad taste。

唔係扮架喎。

「你呢?」Jessica好奇地問:「好似好多人留意你,但你又好似好cool咁唔理人地。」

我聳聳肩:「唔想理就唔理架喇。」

「咁淇淇呢?」Jessica奸笑住問:「我地班幹事成日覺得你地兩個有野…」

「有鬼。」諗起淇淇,心中又湧起不悅。

咦…

想問一樣野添…

「係喎,妳話妳地幹事覺得我同淇淇有野,咁包唔包括埋秋兒姐姐?」呢樣我先想知…

等緊Jessica回答既時候,我手心都冒汗…

點解會咁既呢…?

「冇喇梗係。」Jessica道:「乜你唔想比佢知咩?」

「…」我都唔知點解啱啱我會有一種緊張既感覺。

「呵呵。」Jessica又笑道:「最近又聽講話有個中一妹妹成日搵你喎。」

「咁妳都知?」

「你咁出名,好快就會有傳聞傳出黎架喇。」Jessica說道:「你唔驚淇淇呷醋?」

「我同個中一都冇野,驚咩?」再講淇淇而家仲嬲緊,點會得閒理我。

係驚,都驚秋兒姐姐知道多啲。

好彩既係中五生已經進入最後衝刺階段,基本上全層中五好似自己獨立左一國咁,不理世事。

我續道:「況且佢係咁請我食野,唔食就真係好浪費。」

Jessica啞然失笑,再道:「總之呢,唔好比假希望人呀。」

「得喇。」

以上呢段對話其實就係我同Jessica絕無僅有既閒話家常內容,其他時間基本上都係溫書同教我做數。

其實雖然佢教得都ok,但畢竟我本身就唔鍾意讀書,佢又唔係秋兒姐姐,所以我都真係覺得好悶。難得Jessica都好有心教,佢做起事上黎真係非常正經同認真,唔怪得佢都出名幫到黃社手。

我諗,我既數學應該有小小進步呱…?

(待續)
你好老老柒柒咁招供,唔係就尻頭閘侍候
帽呢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞