[ReVeluv] Red Velvet 討論區 (103) - Wendy solo︰Like Water 大發!

1001 回覆
27 Like 6 Dislike
無綜藝上真係
曬恩愛
想問吓係咪要隔幾耐清一次playlist再入過
因為我而家係就咁用部舊手機擺喺度loop
音量我記得好似係mute咗都得
我記得每首歌好似一個鐘計一次,依家melon轉咗玩法淨係靠飯好難
首先你要有個瓜號 點買你自己搵窿路

然後撳右上角個空icon login(로그인)
login用普通方法(綠色個制,黃色係link kakao ac)
login時要用韓國vpn(唔知而家係咪一定,但我穩陣起見用咗,但login完streaming就唔洗)
login完就可以整playlist
但playlist唔好淨係add Like Water嘅歌,要中間涉幾首其他歌,例如:
1. When The Rain Stops
2. Like Water
3. Why Don't You Love Me
4. Return
5. Goodbye
6. Two Words
7. When The Rain Stops
8. Like Water
9. The Road
...如此類推
即係兩首主打+一首非主打+幾首其他+兩首主打無限loop
其他嗰度最好用埋Wendy嘅歌啦
加歌入playlist嘅方法係撳一撳首歌,再撳下面個加號icon,再撳재생목록 담긴(add to playlist)
可以唔跟次序加,之後播嘅時候可以再調整次序
另外記得加曬之後swipe to left撳左上角歌loop playlist,撳完撳一撳第一首同最後一首(loop第一首至最尾嗰首)
另外要定時清一清playlist再add過 隔幾耐唔記得咗等其他巴打解答
但如果我個playlist加埋長過一個鐘
或者add到like water同like water之間隔咗一個鐘
係咪唔洗清完再add
但如果我個playlist加埋長過一個鐘
或者add到like water同like water之間隔咗一個鐘
係咪唔洗清完再add

想買手燈邊到買好
因SBS墜落事故,Wendy接受約8個月的治療、嘴巴還要用鋼線固定!作詞家:「光是能重新開始唱歌都是奇蹟」

期待6年,Red Velvet的Wendy終於在5日推出首張個人專輯《Like Water》,專輯奪下30國iTunes冠軍,寫下韓國個人女歌手專輯的最佳紀錄。

有網友看到Wendy這次的回歸,就提到他臉變了,5日,有網友在韓國論壇(The qoo)發了一篇文寫下:「對一個因為事故傷到臉的人,說好像是動了臉變得不同的惡意評論,我覺得是個正常人都不該說這樣的話。」並放上作詞家的限動、製作人的採訪。

作詞家李思蘭(이스란)的IG限動:「光是能重新開始唱歌都是奇蹟。」

Red Velvet的製作人採訪時:「明明是在不能唱歌的情況下,因為她的嘴巴還被金屬固定著,但Wendy還是一直在練習。骨盆一好,她就馬上去練習室開始練習了,看到她對唱歌的熱情,我就更想為她的歌曲應援,更想為Red Velvet應援。」

Wendy 2019年在《SBS歌謠大戰》彩排時墜落,整個身體摔傷,加上臉部、右側骨盆、手腕都骨折,接受了長達約8個月的治療,嘴巴要用鋼線固定進行治療,成員們也提過:「飯也嚼不好,只能吃軟軟的食物。」該網友更提到:「有時間去對為了生存接受手術、努力治療才回歸的人說那些無理的話,不如去聽聽Wendy的SOLO吧!」

貼文一發出,不少網友也留言:「Wendy以後都不要再受傷了ㅠㅠㅠㅠ」、「那段時間真的辛苦了,謝謝你回歸」、「好多沒禮貌的人,會一直為Wendy應援的」、「以前還是現在,真的都很漂亮」、「該有多痛啊」、「Wendy在臉部受傷的時候很擔心ㅠㅠ感謝你痊癒後唱歌」、「希望以後也能幸福地多唱歌,加油」、「傷得那麼嚴重...爲他堅持下來的所有辛苦鼓掌,並希望電視台不要再發生這樣的事」等等。

(source: https://www.koreastardaily.com/tc/news/134715
https://twitter.com/SSWstation/status/1379578312196902915?s=20
暖女歡....
特別版張張卡寫既嘢都唔同.....
上面篇新聞太長費事quote
次次一諗起佢跌到咁傷 仲咁努力
就好想喊
歡值得更加多人中意佢
每一次見到佢笑 唔知點解都覺得好暖

所以大家喺邊度買?
你用強運抽到未

所以大家喺邊度買?

你用強運抽到未

抽乜鬼呀.... 錢解決到既問題就唔係問題啦....
問題係有冇人放啫...
同埋我又懶得搵,隨緣啦... 見到有先算
G媽買了5+5 「全球配送準備中」🤔

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞