[ReVeluv] Red Velvet 討論區 (103) - Wendy solo︰Like Water 大發!

1001 回覆
27 Like 6 Dislike
Lm
唔知會唔會等到熊仔live同Wendy duet唱Dear Friend呢
Lm
lm
Lm
新post lm
Red velvet Best gg
留名
留名
我是留正皮的
深夜寂靜一個人攤係張床loop成隻專輯
啲歌詞真係要好好咀嚼 展現到歡嘅心境
真係好催淚...
唔知點講好 一個經歷左好多嘅人傾盡所有真心 極度殷切誠懇 用僅有嘅聲音訴說自己體會嘅故事 明明自己先自係最需要被人安撫嘅人 反而想比人一絲絲慰藉 有咁嘅感覺...
一種屬於wendy自己嘅力量同感性 感人肺腑 撕心力竭 坦然誠實 娓娓道來...每一首歌都係通往佢內心世界嘅窗口...
留名
When this rain stops 好正
lm
lm

$M 都算係良心啦... 得六張卡...
但係... 印唔夠碟咁又點爆卡呀...
溫溫整緊

https://twitter.com/5redvelvet/status/1379270498475941889?s=21

似係會有片睇佢去入小卡
歡做埋包裝
Lmlm
有冇人知幾時可以拎專
【每日經濟】Wendy SOLO專輯佔據iTunes30個地區1位...韓國女子SOLO最高記錄
“音色女神”Red Velvet Wendy在SOLO出道的同時席捲全球榜單1位,證明了其強大的存在感。
本月5日公開的Wendy首張迷你專輯《Like Water》在iTunes Top Album排行榜中,登上了芬蘭、澳大利亞、挪威、希臘、新西蘭、墨西哥、波蘭、沙特阿拉伯、阿聯酋、土耳其、菲律賓、新加坡、印度、馬來西亞、台灣、文萊、印度尼西亞、哥斯達黎加、哈薩克斯坦、泰國、香港、越南、越南、柬埔寨、秘魯、巴西、澳門、巴林等全世界30個國家或地區的1位。這是韓國女子SOLO歌手專輯史上的最高紀錄。
這張專輯在Hanteo Chart、Yes24等韓國唱片排行榜中也佔據了第一位,主打曲《Like Water》在公開後也登上音源排行榜的第1位,現在也依然佔據著最上位圈。

大po見到,最高紀錄咁勁?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞