[ReVeluv] Red Velvet 討論區 (103) - Wendy solo︰Like Water 大發!

1001 回覆
27 Like 6 Dislike
https://twitter.com/joyisthetics/status/1253940453595967488?s=19

其實對出道專係翻唱歌可能會有啲失望 但係對Joy一定要有信心 佢應該準備左好多野 佢都好期待 係bubble到劇透過 只係冇唸過係solo 同埋佢上聲樂堂就係想把聲多啲變化 我相信佢應該都有同sm傾過下 remake album唔會冇啦啦就做 同埋佢音源好嘅歌幾乎全部都係翻唱歌 有哂口碑 睇下可唔可以更上一層樓 記得2017第一次拍劇就包哂成套劇嘅ost 其實全部都係舊歌 得到好評 同埋點解導演cast佢做女主角 當時有300人試鏡 佢話Joy把聲最獨特 所以揀佢同埋套劇嘅ost album其實可以講係四捨五入係佢第一隻remake專 佢唱哂咁濟 同埋套劇但係隻album好似賣左一萬隻 成績係幾好 remake專嘅話希望可以好似歡咁專輯設計上心 會吸引人買 同埋都有機會出lp 唔好miss
https://twitter.com/joyisthetics/status/1253940453595967488?s=19

其實對出道專係翻唱歌可能會有啲失望 但係對Joy一定要有信心 佢應該準備左好多野 佢都好期待 係bubble到劇透過 只係冇唸過係solo 同埋佢上聲樂堂就係想把聲多啲變化 我相信佢應該都有同sm傾過下 remake album唔會冇啦啦就做 同埋佢音源好嘅歌幾乎全部都係翻唱歌 有哂口碑 睇下可唔可以更上一層樓 記得2017第一次拍劇就包哂成套劇嘅ost 其實全部都係舊歌 得到好評 同埋點解導演cast佢做女主角 當時有300人試鏡 佢話Joy把聲最獨特 所以揀佢同埋套劇嘅ost album其實可以講係四捨五入係佢第一隻remake專 佢唱哂咁濟 同埋套劇但係隻album好似賣左一萬隻 成績係幾好 remake專嘅話希望可以好似歡咁專輯設計上心 會吸引人買 同埋都有機會出lp 唔好miss

其實我對 Joy 係有信心架
不過如果係俾到一個好既期佢先出solo 會更加好囉
冇計啦 $m趕緊上半年衝業績 比人降grade變中型公司 次次都係埋一兩個月cb 玩team kill 5月5組歌手6月頭師兄 唔知rv大隊點呢 如果回歸時間咁近 兩次solo 班fans都未必回得一切血 唔知想點
我都覺會回唔切血
特別係班唯飯
一陣影響埋大隊回歸個銷量

red velvet 真人感覺 2年前嘅相比人搵番出黎講
even成500幾日空白期 仲未當完兵番反 我覺得大眾仲係向住red velvet
我覺得又唔會,今次班菜唯肯定會瘋狂買,買得比以前更多
問題係sm 印唔印夠貨
總之我就準備左洗劫荷包嘅準備啦
咁忙邊可能凖備到大隊comeback
Yeri 又而家拍緊戲
就算Joy 三月搞掂哂solo
Wendy 4月comeback 沒可能齊人練舞
除非分開練,或者練好少時間
以前師姐臨大隊散都淨係出首單曲 0805或者all mine
RV唔係淨係出單曲掛
嚟緊joy8月又拍戲
其實舊年9月已經準備中 本身12月就出album 同埋佢地可以同時準備好多野 以前嘅團隊cb even係cb緊 同時佢地都默默準備下一隻專 以前係一年3次comeback 同埋佢地4個出埋聲話係專輯 冇咁嘅planning唔敢講掛 同埋師姐2017唔續約之前係出十週年專輯 撈埋最後一筆但係sm搞好多小動作 同埋人地都冇話解散 0805係2016年9週年紀念station歌 而另一位師姐就好多客觀因素 同sm問題 難以一概而論
真名上連登
點解Wendy 冇得上,又識英文又夠騎呢
用錯詞語,應該又玩得
騎呢
我覺得今次係joy自己搵
垃圾sm連wendy solo都唔安排佢上綜藝
今次joy出都應該冇安排
我都覺得係 好多人都覺得sm比好多資源比Joy 但其實除左出道早期去到我結 明顯係sm比之外 之後大多數係佢自己爭氣拎番黎 佢同啲綜藝pd關係好好 例如 我結 handsome tiger 朴明秀嘅salty tour 寵物節目pd...同埋同啲前輩主持都幾好關係 朴明秀允珠姐 係佢同pd推薦Joy同佢一齊做睡衣朋友或者get it beauty 第二套劇偉大的誘惑者係唔知邊套綜藝pd同導演推薦佢拍 所以joy咁多邀約係靠佢綜藝感同人脈 我咪話佢醒目識撈 sm唔幫佢推就算好
我覺意wendy夠跨張
溫酒關係咁好,不如順便介紹埋佢Wendy onni上去啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞