[ReVeluv] Red Velvet 討論區 (103) - Wendy solo︰Like Water 大發!

1001 回覆
27 Like 6 Dislike
都唔差在嗰一兩個月
有得cb好好了
現有代言
Irene- Prada Clinique 唔sure點樣
Seulgi-converse 第四年 Volkswagen T-roc Ferragamo Amuse
Wendy-Pond
Joy-Espoir Hogan Aveda(唔sure仲係唔係 今年未有new campaign)
Yeri-April Skin
上面就係官方有比title嘅cf 咁佢地都有同其他brand合作 出下ig ad 拍下雜誌咁

近況
歡宜家好似冇住宿舍 唔知係咪搬左出去 簽售佢話宜家仲同父母一齊住 睇黎佢屋企人搬番黎韓國定居 值得開心
Joy就神神秘密密準備好多野咁 除左網漫ost之外 應該仲有一首歌 估係合作曲 宜家佢應該review緊劇本 未話接 但係導演已經follow左佢 套劇有3個女角色 佢未必係女主 有機會同機醫裏面嘅小熊合作 得閒佢就渣benz出去玩
熊就積極實行機智的生活計畫 學好多野 有youtube音樂節目mc做下咁 cf活動
Yeri宜家就拍緊網劇
菜就應該有好好過生活
點解冇啦啦咁講既
yeri 3月中雜誌訪問講之後3個月準備rv cb
4月歡solo 5月sm已經有3組藝人cb 6月份師兄cb可能性都高 入伍前已經拍好mv 同埋師妹準備緊cb 仲有其他solo 所以有咁嘅推測 同埋rv有好多次比sm delay cb嘅經驗
就算sm安排rv同師妹一齊cb我都唔會覺得出奇
rv 2015,2017同師姐分別相差3,4星期cb 睇下邊隊cb先就估到大概回歸時間 今年夏天師妹就一定cb 師姐都傳聞大機會係8月 睇下sm點排
我估6月頭cb
六月頭cb會撞twice
我諗唔會?
不過sm啲嘢好難講
如果真係6月頭嘅話 下星期點都應該會放風話cb
咁就靠你地貼多d
asepa 5月CB
咁應該8月再後續趕夏天期
咁 RV 正路都係6-7月
已經唔期望唔撞大霧
求一首類似Psycho嘅神曲
起碼撞完都有機會逆行
今次cb幾關鍵 希望唔好出實驗性嘅歌 比番首大眾性嘅歌 呢樣野對佢地比較重要 銷量嘅話應該穩中求進 夏天神曲red flavor 就係推到佢地國民度最高

行開啦呀叔
災御用攝影師黎
我知
朴明洙吖嘛
https://twitter.com/baechurenes/status/1389505853686910981?s=19
上朴明秀大叔嘅youtube channel 好耐冇見綜藝Joy
災真係最有綜藝感
歡都係表情出位
感覺依條友痴埋去 災魅力加1000
呢排ig係咪bug bug地
成日勁遲先彈通知
搞到miss咗幾個story
呢幾日都係咁 好多人都係 應該ig error
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞