[ReVeluv] Red Velvet 討論區 (103) - Wendy solo︰Like Water 大發!

1001 回覆
27 Like 6 Dislike
Wendy終於記得佢終有ig
啱啱先發現Wendy IG除咗follow所有成員之外就係follow 世正
都唔知出面個post點解要屌wendy....
不過我好好奇wendy之後會繼續用咩路線solo
相信唔會次次都小公主,如果學師姐都唔錯
如果佢地合唱表演就好
睇少D 公海post 啦....
班人不嬲都咁口臭見人仆街就最開心架啦....
使乜理佢地9 up
https://youtu.be/QX1IV4EPLo0
When This Rain Stops (WENDY FanCam)

https://youtu.be/5UM8IFXXoO4
Like Water (WENDY FanCam)
仆街邊撚個
等我入去屌臭佢哋
IG Live
或者出番個Starry Night (2021)都唔錯
公海對 Wendy 算好啦
係得一兩個反開 SM
仆街邊撚個
等我入去屌臭佢哋

靜靜地啦... 有乜好嘈呀...
你越屌人地咪越開心....
我覺得都要睇番溫溫身體狀況
雖然好想佢試吓請夏嗰類charisma超強嘅歌 我都信佢carry得起
但始終唔想佢練舞練得咁勁住
如果類似I Why之類飆高音嘅我會好期待
https://twitter.com/chartsredvelvet/status/1381260323076857859?s=19
小分隊首週有117k wendy今次銷量幾好 差少少可以過到
今日個兩個Stage好正
歡真係好掂 唱live好穩
不過個mic好大回音 聽唔到歡最清澈既歌聲
同埋金藝琳好暖 哭𠹌左
已經超額完成 點諗到佢solo會賣到有高人氣嗰2個嘅小分隊咁多
睇黎今次係多左人支持佢 出於咩原因都好 會聽歡唱歌嘅人多左係好事
感動
從受重傷到好返,再到決定solo撞正娘娘相隔四年既專輯
完全無人睇好既情況下破紀錄
真係不枉啤粒咁支持佢
但師姐話自己初初solo出道個陣身邊無曬隊友其實好怯
歡次次都慣左隔黎有隻熊,以後將要面對相同心理壓力
人歌咪撐場
係咪得我一個覺得佢會賣到10萬不過都要建基於sm有貨嘅情況之下 本身都知佢有比較多路人粉 都幾多人比佢嘅熱誠努力唱歌而感動 都會買番一兩隻支持 同埋今次嘅專輯設計用心精緻 幾吸引路人入手 本身fan嘅話都知歡要有下次solo起碼銷量要好 死忠買得幾多 見到有人買100隻 所以呢幾方面因素導致銷量一定唔會太差 同埋今次solo最緊要比歡show到唱功 走實力派路線 歡好似講過話比起人讚佢做得好 佢比較鍾意人講相信佢 所以點解強調 And I just wanna thank you for believing in me 我相信佢嘅音樂會打動好多人
RV 本身都少毒唯
溫仲要經過之前件事
今次好多啤粒都係當團 CB 咁支持
我覺得會過五萬但冇諗過十萬 所以幾感動
但音源真係好可惜 希望多啲人會知道信聽歡
就算唯飯應該冇人會唔鐘意歡掛
真係唔好睇小毒唯
RV 入面係擔心龜啫
對比其他團 RV 算少
尤其是最鍾意做毒唯嘅海外大陸東南亞飯
好多都鍾意 FF 菜溫熊三角
rv得確比起其他團少毒唯 但係隨著團體空白期愈長 見到愈黎愈多呢樣野真係雙刃劍 唔鍾意個班人成日互踩嘈黎嘈去 但係佢地會為左贏隊友 會買好多 唯粉之間互相競爭 先會多銷量 團粉當然撑歡 見到唔係本命今次都會買多幾隻支持佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞