[ReVeluv] Red Velvet 討論區 (103) - Wendy solo︰Like Water 大發!

1001 回覆
27 Like 6 Dislike
本人正是 琴日特登search先見到
不要屌 以後一齊討論
未追po既我
想問大家覺得佢地會唔會續約
個人猜測
歡出得solo應該已經咗
熊 椰都應該冇乜懸念
菜舊年狀態幾fit 出咗事sm都仲保佢 應該冇乜籌碼搵個條件更優厚嘅下家
係淨番熱災真係唔敢講

不過無論續唔續都好 既然已經開始有人出solo 團cb應該真係頂盡玩多一兩次好彩佢哋關係好好團魂重合體應該冇乜難度
呢樣我又唔係太擔心
應該都會續份短約玩多幾年先
再下一次就難講啦...
個時既佢係肥啲 但其實都好靚

嗰陣既肥JOY 係cute...
而家既HOT JOY 係 Sexy Dynamite....
完全係兩種feel 黎
其實傾向5個會續一份短約 sm一般都係7+3 睇番師姐都係咁 所以唔係太擔心 不過都係保持平常心好啲 wendy同seulgi續約機會比係其他3個一定高 irene joy yeri都有想做演員嘅目標 所以不確性大啲 後而希望佢地可以傾到一個好啲嘅offer
Sexy dynamite 即刻聽到溫把聲
睡衣朋友
其實佢岩岩出道我覺得佢幾似金裕貞

咁少時同啤啤應援色都係粉紅.....
但歡既顏色係藍....仲用支粉紅手燈做咩
可惜既係...個團comeback遙遙無期
希望唔會變成少時咁.....
如果有人唔續就情願解散好過得返兩三個繼續落鬼
好少可有團嘅成員出solo會另外再出手燈
雖然歡嘅代表色係藍啫
佢都仲係rv一份子
用返rv支粉紅色手燈都好正常吖
其實佢岩岩出道我覺得佢幾似金裕貞

佢兩個餅印黎架
以前成日都講金裕貞係JOY妹黎
歡都話咗黎緊就團comeback 叫我哋等多陣
我諗等夏天7月8月差唔多
應該plan好哂歡先會咁樣公開講
咁都岩既
上次velvet風
下次回歸七八月都大機會用返red風
雖然有人覺得唔需要再分red定velvet風
SM唔會officially解散嘅
f(x)搞成咁都冇官宣啦
同埋2021年唔洗驚唔同公司合唔到體嘅
師兄同師姐都可以合體啦...
最大問題係大家發展唔同嘅話真係好難一齊活動...練舞都需要時間...又要夾schedule...
所以都好難估...徐玄嗰陣夠出咗solo點知都轉演員...
所以真係好睇成員個人意志
要團體活動點都要5個都留先有架啦

續約嘅話 除咗菜4個都繼續音樂方面發展 冇咩理由唔留SM 掛...

菜唔知會唔會想發展演員再加上之前嘅事所以想搵演員公司
私心希望5個都繼續音樂方面發展

不過佢哋團魂咁重 唔洗驚啦
我見twitter都話開始massive vote started
追得好勁
我都好鍾意出行路嘅rhythm同歌詞
希望真係啦 之前成日話cb到而家咩消息都冇
btw如果真係cb 希望有psycho specialstage
今日係咪好似話會唱埋Wendy’s rain stops
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞