[ReVeluv] Red Velvet 討論區 (103) - Wendy solo︰Like Water 大發!

1001 回覆
27 Like 6 Dislike
聽唔到唱咩
仲要等
個live好正 真係非常穩
估唔到the road都有live 好開心
溫笑死
Upload 成段上 IG

作為一個啤粒點可以唔買返對啤啤襪黎著
雖然又係d無謂嘢,但係買黎做善事就無乜所謂啦

大家點保存case ver 入面張細海報,摺得來好似會斷開
我暫時仲貼緊喺房塊白板度 應該唔會摺番落去住
Hot Joy 又拍劇... 唔係呀嘛...
仲係傾緊 未confirmed 宜家yeri拍緊網劇 如果joy接嘅話 cb會係8月前 6月尾至7月段時間 唔怪得joy話其實佢好忙
Red Velvet成員兼演員JOY(樸秀榮)將通過JTBC電視劇《就一個人》時隔三年再次出演電視劇。

23日Spotvnews采訪結果顯示,JOY最近接到JTBC新電視劇《就一個人》中的成美都一角的提議,正在協調出演。

《就一個人》該劇講述了一個被判定有生命時限的女人,在即將死亡之際想殺掉"一個人"後,遇到人生真正珍貴的人的故事。

JOY被提議的角色成美度是被宣告有生命期限的網絡名人,在成功的人生中面對死亡陰影時感受到的覆雜微妙的感情,將以更加成熟的感性表現出來。

這部作品是繼《偉大的誘惑者》之後時隔3年回歸電視劇,以更加成熟的感性回歸的JOY將會展示出怎樣的面貌?

《就一個人》由拍攝《舉重精靈金福珠》和《那個男人的記憶法》的吳賢鐘導演執導,由寫過《最佳離婚》的文靜民作家執筆。 由Keyeast負責制作,將從8月開始投入拍攝,今年下半年將編入JTBC。
其實無乜關係,拍緊劇都可以 CB
嗰陣時rookie CB 都同拍劇一齊黎
不過嗰陣 JOY 真係攰到核爆,上台打歌都到無表情...
係會好辛苦 菜之前都小分隊完就即刻拍電影
想sm按排好啲行程 最好就8月前cb完抖下先拍劇 keyeast係under sm 都接硬 個班底睇落唔差 個導演ok 鏡頭拍得幾靚 色感ok 作家就唔知 題材睇落ok 點都好過佢前一套嘅新人作家 寫唔掂 joy係2020年除左做full time model之外 佢都話自己有keep住上演技堂 會期待佢嘅努力同進步
rv 依家嘅情況就算cb 都係一個禮拜或者兩個禮拜貨仔,而且又冇得開演唱會,拍戲都最正路
個時好似跳跳下差啲暈
個時好似跳跳下差啲暈

唔係暈咗
嗰日朝早錄音中 rookie...
錄完之後聽 fan manager 講話佢膝頭傷咗入咗醫院 check...
呢次應該係我睇佢地預錄咁多次最唔開心既一次黎....
又拍劇又CB... 你叫佢點頂...
個人嚟講硬係覺得睇佢綜藝好過拍劇好多,希望呢次3rd time lucky啦~
個人嚟講硬係覺得睇佢綜藝好過拍劇好多,希望呢次3rd time lucky啦~

收視毒藥總會有成功既一日
係咪即係災續約 confirmed
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞