[ReVeluv] Red Velvet 討論區 (103) - Wendy solo︰Like Water 大發!

1001 回覆
27 Like 6 Dislike

見到啲台飯係twi講溫隻限量版係韓國炒到35萬won
靚到.. 呢個表情想喊死人咩
點樣先可以屌到sm肯印多啲碟 真係on99 次次拖後腿
成2400港紙 so far 只係見到3個人中 仲有297張
希望呢個po出到一個
其實佢呢個髮色同造型仲好睇
淺金色唔太啱佢
靚到.. 呢個表情想喊死人咩

呢一年佢都辛苦啦.....
淺金要短髮 19年尾正到癲
睇完中文歌詞 更加喜歡成隻碟
特別係When This Rain Stops
入面有一句 好觸動到我
"When This Rain Stops , 再笑一次就好/再呼吸一次就好, "
真係太有意思
真係好想比個一位佢 大家加油
講起呢一年,啱啱睇咗Photobook裡面溫溫寫嘅字,好想畀咁多位未收到專嘅啤粒睇

I am thankful for the time and opportunity to see my fans after a long gap year. Much like feeling an empty gap with water, my fans fill me up with their continuous love and support. And just like water is a necessity in life, my fans are the driving force that lifts me up and helps quenches my thirst so I can sing again.

When I first got to sing Like Water, I thought of my fans. Water flows through small rivers but eventually join together and meet in the big sea.

溫溫真係好warm
Wendy 竟然入唔到hk Spotify 50
南韓5首入哂 like water最高23名
比較鍾意溫深色頭髮
講起上黎上年知道 Monster 有音中一位真係鬆一口氣
又係揀啲屎忽時間撞 BP
係音銀不過想講好耐monster嗰陣如果遲一個禮拜出歌(同師兄掉轉CB應該會多幾個一位
係喎講錯咗
屌 你一講白頭髮 即刻唸起佢同菜玩嗰估歌仔遊戲 cls咁叫title曲
真 出道前唱taylor swift speak now嗰陣直程靚過irene添(個人意見 冇心引戰
直髮好清純,又好聽,諗起佢唱halo
未出道或者出道初期啲人都話溫溫似門面 個期個look有清純氣質嘅feel 未出道首ost我第一眼係比佢吸引左先 之後先知佢係形象定唔知咩反應擔當 初頭唔覺 見到上綜藝嘅表現 表情好盞鬼 我覺得呢個位非佢莫屬 當然菜個時都比人讚好靚 佢係傳統美女個type 幾耐看 唔同期嘅嘅造型表現消化得好好 都令人眼前一亮 出道初期唔太令人深刻 但之後係一次又一次咁靚出新高度
都鍾意師姐嘅 I 講追尋自我 有自由飛翔於天空嘅意思 講佢忠於自己 唔再束縛係其他人嘅眼光
而when this rain stops 係同大家講生活疲累不如意嘅時候會仲會有 雨停落黎時就會變好 其實就係wendy 經驗一年體會嘅感覺 like water 有類似被溫暖嘅海水包圍嘅應覺 同大家講她還好 唔洗再擔心 接受自己同感恩

兩位歌手都講自我認同 但係傳達唔同嘅訊息
都好有力量 順住when this rain stops, like water 再到 I 有種層遞嘅感覺

anyway 多謝欣賞wendy嘅專輯

金藝琳 confirmed 接咗套網劇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞