極品港女乞結婚禮物

1001 回覆
64 Like 1835 Dislike

某啲8婆港女,唯一價值就係幫個老公乞個風扇仔返屋企
咁咪仲好唔使我諗送啲乜嘢
最後成班人都送Office
如果我係佢啲朋友一定夾埋玩鳩佢
全部都一齊買正版windows比佢
你咁講 所有wish list都乞e
唔好咁講 送switch ps5真係過份左
總好過同時收到幾部電視啦,你估佢屋企係豐澤咩?

定係你咁把炮識晒男女兩家嘅同事/朋友,夾到唔撞禮物先?
點解咁多人帶到個風向好似冇問題就係因為好多香港人結婚都當係一門生意用黎賺錢賺禮物再大條道理話跟外國傳統,咁跟外國傳統做咩又要出門入門跪地斟茶呀?
大佬人地都有寫明金額隨心
人情5舊水又係公價
你唔熟唔想買禮物又要去食飯送咪照比人情
到底點解要po人出來公開處刑
你平時係咪無咩朋友架?
你個EX結婚所以激嬲你?
會唔會係你消費水平低咋
你又知人咩家底
又知人唔會係其他fd結婚果陣回禮
香港不嬲都多國文化架啦
跟外國傳統有話要跟足咩?
你閱讀理解攞0分架?
都唔明你地係度酸乜
送唔出咪唔好理囉
何況又唔係要你地送
上心到呢
咁多負皮,其實真係肉撚酸wor
你結婚記得大紅花橋接新娘拜天地呀
著乜撚野婚紗西裝呀
對自己有利有著數嘅傳統就跟下話,所以就酒照擺,人情照收,禮物照R,真係贏家都係果句,覺得冇問題嘅人都肯定係想做或者做過呢啲野
你又知人地r著數嘅?
你係咪無朋友架
你又知人地唔識禮尚往來呀
人地又唔係監你送
你唔送又唔係唔俾你去飲
做乜姐你
係咪無人送過禮物俾你酸緊呀?
x12 嗱一打攞去啦唔洗找呀

陰鳩公 同你依啲人做朋友一定好撚辛苦
係咪啲字大隻啲就等於你有道理會威啲
關幾多錢咩事 問題係你叫人送個D又唔係新居入伙家俱 又唔係日常必須用品
叫人送luxury係咩玩法 好肉酸 唔好自己結婚隻鑽戒都要搞眾籌?
鍵盤講明要邊款先搞笑 不如直接俾cash自己買數算啦

我唔知你個腦裝咩 話肉酸就送唔起 笑鳩佢就眼紅人 極品
如果送重複左咪奶野
巴打同你請教下,成個list邊樣係luxury?
聽到一頭霧水,以為自己住緊印度定係剛果
你都on撚鳩嘅 人地想要你又啱送咪送
唔送咪唔送 有咩咁好笑?
咪就係你自我中心覺得人request埋啲野你送唔起或者你未同佢熟到一個點覺得kam囉
佢個list有啲咩luxury野?
咪就係on99 乜遊戲機唔居家咩
我覺得係family activity黎架喎
你就真係on9喇 你假設佢一定回禮又假設佢班朋友都有家底所以佢做既野就係岩 你唔假設埋佢朋友係李嘉誠?
依度係一個forum 如果以你依個邏輯黎講 乜野都唔洗討論啦 關你咩事姐?
同你有咩關係 你係佢邊個? 我係咪番左大陸論壇?
咁樣反而唔會重複
送之前有寫到要認投
好過5部空氣清新機10個風筒20套餐具
睇左大家回應,如果我講埋,條女成日話無錢但仲痴飲痴食。仲要大擺酒席,有咩睇法
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞