極品港女乞結婚禮物

1001 回覆
64 Like 1834 Dislike
唔洗r 爆頭 其實幾好
連燈仔娶日本妹一定唔夠三日就激到吐血而死

人地一結婚就老奉唔do,拎曬財政大權,根本大男人天敵
個個話好common 有冇例子睇下
真心唔知
我絕大部份歐洲朋友結婚時都會send個list自己揀,最近期嘅係online google sheet,係gift隔離寫自己名就得,上一份揀嘅gift係水晶杯一set,不過另外都仲有俾200歐羅佢,唔係list到揀直接俾現金對方都歡迎的
外國其實都會咁做
連登仔係咁㗎啦 9up又唔洗本
點解唔做?
弱智樓主,人地又冇逼你送
整俾有心人送又唔得
好彩正負評仲睇到有唔少正常連登仔
無人拎枝槍迫你送囉
送既人又知送咩好唔洗買垃圾
幾好丫
啲講香港唔係外國所以要跟返送人情嗰套啲人真係好撚柒
wish list明明方便 減少尷尬 減少浪費重覆
但因為香港要跟返香港嗰套
呢啲唔理情 守舊嘅思想咪就係香港咁撚落後嘅原因
以前咁做 依家就要咁做? 唔可以係因為有更大benefit而去接納新嘅方法
你依家都唔會大紅花橋接新娘啦on99
樓主啲心地差到
可能係佢個清單太詳細
同埋公開晒俾全世界睇
所以有啲尷尬feel
如果係我我都會list出嚟
但淨係喺gp share咁
其實好好
多謝樓主曲線推廣
好過收堆禮物 唔啱用 又唔好意思拋棄
送得都係想祝福佢哋姐

張list本身都唔係預畀樓主呢啲是是非賤精睇
唔係幾好咩 屌送埋個啲金器又冇用 佢而家講到明有咩想要仲好啦 其實送到份老友真心想要嘅禮物真係好開心
無錢就唔好學人結婚啦
又一隻充大頭鬼
都係輕鬆野 熟嘅會送
第時出黎食飯 仲可以問下我送個ms office
幫唔幫到你做野
垃圾p牌仔
係香港仲係咁古板 覺得咁樣係有問題
但外國人會唔會寫好多cash$500??
中式傳統女家要收禮金
連登仔紛紛表示點解唔學外國AA
到人地學外國咁出gift list
連登仔就話呢度係香港唔係外國
點解俾人情就陋習?直接比錢要乜買乜
Wish list係外國好common
結論樓主on99
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞