極品港女乞結婚禮物

1001 回覆
64 Like 1834 Dislike
夾個棺材俾佢我就夾
除左ps5其他都可接受
新人咩樣?
咁人地點做都唔關你事啦,咁你又俾comment?

好撚矛盾
快啲夾,唔夾死全家
每個圈唔同做法既
話唔定佢地本身個圈係咁
成班連登仔當自己有份去
仲要公審

關你地咩事
外國興咁
樓主大鄉里
其實Wedding Registry喺外國好流行
有啲百貨公司直情有部機俾你拎住嘟
方便你嘟自己想要嘅貨品
然後gen張list出嚟俾親友
不過人哋通常要啲床單 燈 杯碟
貴嘅就傢俬
呢個港女要啲禮物價位都偏貴同唔實用
講真我寧願搵多個人夾錢送部ps5比朋友日日玩
都好過買啲唔等洗嘢比佢係屋企擺

如果唔想煩/唔夠熟正正經經畀5舊水都得
你咩事呢度邊個發言令你覺得有人當港女神咁拜
唔好屈完個新娘要hi bye friend送禮物跟手屈埋其他人

同埋你有冇睇清楚你貼篇蘋果動 (仲要係2017年嘅)
內容係講就算簡單搞親友都係會比公價人情
何來新人乞錢
調查指,參加小型結婚派對的親友,不會因婚宴不是在酒店或酒樓舉行而減少俗稱「人情」的禮金,一般仍維持500至800元。

你下面篇文繼續係2017年
怨收得少個樓主都比人屌到反皮
再講呢d埋怨post先juicy先會上報
靜靜哋搞完嗰啲撚有人睇咩
你貼呢啲出嚟好冇說服力
你唔知佢最近會唔會手緊
仲要同另一半嘅朋友夾
最後都係要自己整條list記清楚
咁不如放埋出嚟
真係熟嘅朋友見到條list又唔會有咩

可以google 下
只係你太窮
有少少錢個d根整當遊戲咁玩,個幾千蚊
思想扭曲既連登仔接受唔到人地批評 但你批評人又得
唔係仲好咩,一邊唔會買錯嘢一邊唔會收用唔著嘅嘢嘥位
佢話強制嚟就一定要揀一樣送就話姐
講左我心聲既reply都咁多負皮,又話咩外國係咁,外國係咁又點keyboard ms office又唔係貴都唔介意送既只不過未見過人賀禮housewarming送呢啲
咁唔撚洗上討論區啦
明明你自己話唔關你事,搞到好似我屈你
List 無喎天才
今日你咪見到,scuba diving gear都見過,keyboard有幾奇
你話夾呀嘛,快撚啲啦
其實係樓主表現到佢第一次見到有人結婚有wish list
好似驚天大發現咁
大家先話外國好常見
而家香港都多左新人咁做
外國興Tim Tok 外國興唔戴口罩
外國興BLM 外國興撐霉根
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞