極品港女乞結婚禮物

1001 回覆
64 Like 1834 Dislike
俾人情有公價仲唔陋習?
去唔去飲都要俾
好似欠左對新人咁
佢喺自己Facebook share係預俾自己人睇啫
點知有樓主呢d cls人咁人post人地d野出黎
送過20幾次結婚禮物, 全部自己諗, 都未試過有frd咁撚柒
普通賓客, 兄弟, 伴郎, 司儀 都做過
你毒撚代表人地都係?
冇圖你講咩都得啦

結婚唔一定要送禮物架喎
如果有人主動送得, 代表佢都係想表達下心意啫
唔送咪淨比人情囉, 無人屌架
但而家調轉係主人家主動去R喎, 完全唔同

仲有, 個wishlist即係話比人聽, 講心意嘅禮物咪撚拎出嚟啦, 唔啱用呀
即係我想送有意義啲嘅會比佢地鄙視
咁即係佢兩公婆只係借結婚嚟R一啲呢排佢地缺嘅嘢咋喎
咁都唔屌得呀?
連登仔真係巴閉
其實好多人結婚都會收電器/ 日用品
莫講話呢代, 就算係上一代, 都會傾好哂送乜電器
呢家有電腦方便D, 所以先LIST哂出黎方便大家姐
佢唯一錯在成日提
咪睇下搵唔搵到佢地d fd出嚟現身說法囉, 無嘅講經咩
我有我意見都唔得呀?
另一角度睇算貼心啦, 連價錢同型號都寫埋
同埋講真, 見到又唔係一定要跟住送, 我最後可以只比人情架
毒撚到,一張list自己幻想到成個故事出黎
去過20幾次婚禮嘅經驗
可能我真係毒過你條毒撚啦
樓主潛到去地核
去飲既時候拎把風扇出黎當人情
唔止啦,我條撚都唔毒,你用其他嘢做benchmark好啲
毒撚自己話自己唔毒
唔信過黎含下囉,中毒我賠返錢你睇醫生
點解睇個wishlist都可以FF咁多野
你送過d咩有意義既野?
比面你個基毒撚等你易落台就以為自己露碌軟鳩出嚟就有基佬幫你含
唔怪之你無point駁唔到都要轉移視線講自己條軟鳩啦
都係嗰句,無證據你講咩都係鳩噏
過黎含左先講
唔覺得俾cash係陋習
有d人濫用咗先醜化咗呢種做法
講到尾大多數都係攀比心態作祟
將一件喜事變成鬥獸場咁

不過我認為唔應該盲跟所謂嘅公價指標
個個圈子情況唔同
有需要咪自己圍內傾掂數就夠啦

如果一份人情/賀禮就足以左右新人同賓客之間嘅關係
咁呢段關係到底係講心定講金呢?
只講金、要找數嘅關係
咪就只係一場交易囉
值,就俾,唔值,咪企硬唔好俾
咁同個人去唔去飲無乜大關連
咁你點解用電話
仲要學電話上網打字
飛鴿傳書同千里傳音嘛
用電話無害 學外國垃圾文化有害

點解用橙色呀撚樣?答啦
我係要用橙色 吹咩

你駁唔到港女醜聞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞