極品港女乞結婚禮物

1001 回覆
64 Like 1834 Dislike
佢要既野個價都正常
其實幾好
有咩問題??

日本個個都係咁啦

成條AMAZON WISH LIST貼晒出黎

樓主古代人????
收檔啦 結婚結到咁撚商業化

我又wish list 寫低啲樓花先
同Amazon wish list一樣啫,好常見
交朋結友真係小心,如果唔係乜鳩都爆哂佢出黎
乞衣白左文化
如果話外國都係呢個做法又點睇
外國通常會去啲公司度直接出條list
以前未有internet 時
啲新人直接落bestbuy 嗰啲揀好條list
直情係揀好邊個牌子邊一款邊個model
啲親戚朋友就去唔同嘅bestbuy 分店可以睇到揀咗咩
幾多錢

而家有internet
條wedding registry link 入面都係list 咗咩price range
你覺得貴咪買平嗰啲囉

我唔知其他地方點啦
我去過幾個真係local 人嘅婚禮
佢哋係主要收禮物
反而冇乜人俾cash /人情

Wedding list 係外國好普通
可能香港唔係好慣
我無話唔好
我見你地講到話dyson貴 電視就好似唔貴咁
睇到我黑人問號
白左膠
果時我結婚直頭有親戚朋友問我有無wish list
外國都有電器係平過香港,我問個d係反問
重點係佢寫既係一堆擺明貴野落去
你要拗話有外國人寫過要架車,外國好平常咁好難討論落下
再重點我覺得如果你係仆街,理論上你識既人都唔會好得去邊
佢送層樓俾佢結婚都wfc,你合理化佢都無問題
真心好朋友係人到已經夠
外國仲好興 BLM 廁所版Challenge 上吊challenge

common=正確?
你唔list埋出黎
陣間我話想要樣電器,你買撚左小米
我都唔知扔唔扔撚左去好
另外樓主想要ps5可以整個list出黎睇下有無朋友夾俾你
垃圾左膠文化唔好學
可能樓主邊緣智障
理解成只能喺list 度每人揀一樣,
大家怪錯左佢
點解第一同第二個post 都串錯字, what the fuck is wist list ?
有人屌佢話寫埋型號
係咪未試過裝修入伙?
好多時裝修時都已經揀好晒電器size
你買大左放唔入櫃就真係on99企左係度
我老母逼我整
佢俾人問到煩,我又俾人問到煩
樓主見識少身邊好多美國朋友都係咁做又唔係叫你一定要買
wishlist呢啲文化點分正唔正確
人地講明唔送禮物都得
唔想去咪唔好去
唔送禮物咪唔好送
俾返人情

究竟你係咪佢啲朋友
你唔好去咪得
咩正唔正確 人地有逼你俾? 你唔鐘意咪唔俾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞