極品港女乞結婚禮物

1001 回覆
64 Like 1834 Dislike
唔覺有咩問題唔洗估估下
我條女係咁樣就好了
香港可能唔太流行,但其實真係呢樣嘢喺歐美國家真係好common...
佢會唔會最後收撚左幾十個windows
人地又唔係逼人送
咁如果真係想送咪睇住黎買,又唔驚送左啲人地唔岩用嘅野
40蚊都得,應該係實際而唔係貪錢
哪來的自信
俾對方知道係大怨氣毒撚邊度嘅女都耍手擰頭啦
有啲人就係永遠都係瀨,永遠都唔知自己性格先係最恐怖最大問題果樣
歐洲都係咁
外國好興結婚送成隻羊(蒙古)
人地比咁多選擇 有平有貴咪因人而異,唔想買仲有個500蚊比你揀 唔覺有咩問題
錯重點但係我都覺
可能因為有做開design
樓上講到可能係地區文化差異
一種偏向實際d,例如今次咁整張wish list清清楚楚
一種偏向含蓄d,例如俾cash就叫「做人情」
咁兩種文化係無分對錯㗎喎
冇犯法、冇道德綁架、冇人身攻擊
樓主因為一張wish list就屈人哋乞禮物真係無乜道理可言

但係面對差異時
樓主接受唔到衝擊
第一時間就覺得另一種文化係錯誤
同埋需要被公開譴責
加上香港地已經算係國際文化融合/共存嘅都市之一
仲抱有呢種心態去諗嘢真係好井底之蛙
本身都會收人情架啦,收左你自己買咪算
你覺得同佢熟咪做一萬人情都得架到時買兩部PS5都得啦
首先wish list 好正常,唔好old news is so exciting

其次係我依家過年過節送禮比親朋戚友一律問定要乜先買,D人不知幾like
wedding registry 都未聽過,你個“外國”係咪指非洲國家?
毒撚無婚結點會明
香港人真係咩都屌一餐
不過我覺得最好有系統list埋邊樣野已經買左
唔好笑,真係有

d sitcom其中一條成日拎出黎笑既橋段就係主角比D仇家請去飲,然後去到鋪頭發現個registry上面最平D野比人剔曬
狗衝Microsoft office
求其淘寶搵條key 送
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞