極品港女乞結婚禮物

1001 回覆
64 Like 1834 Dislike
其實佢錯在fb add埋啲on9仔
唔好話外國,香港其實都幾common
雖然,我覺得cash實際啲
咩係wist list?
樓主係見識淺啫
依個list 係畀朋友同學親戚有目標咁揀禮物
你唔想送咪唔送
點解咁都有鬧根本四個字講曬成件事 文化差異
呢樣野係外國common 但係你地就覺肉酸
咁啫係代表件事無絕對對與錯 就好似如果你去外國話人地咁樣肉酸你會俾人屌/笑 只不過大家認知有唔同
最貴嘅通常係一group 人夾
下 乜原來玩到唔俾人comment
我已經無屌鳩人咁款好理性架喇WO大佬
你邊隻字見我話唔俾?
我comment話覺得矛盾啫,可唔可以先?
唔可以你去站務台申請bam撚左我
咪就係
又唔係唔知收禮物收中啲用唔著嘅嘢,一個嘥位一個嘥錢呢件事有幾on9
呢個明明係好好嘅解決辦法嚟
成班鄉下佬連呢樣嘢嘅原意係「你想送禮物就呢啲啦,唔駛你煩買乜好」都唔知
自己大鄉里未聽過,解讀做寫咗就一定要送,然後就話人哋乞
不嬲都係寫咗出嚟,有就開心冇就算數,所以諗到乜就寫乜架啦
大鄉里唔識規矩就謙虛啲學啦
其實外國好多都咁,都唔算乞,你無fd唔代表有無fd嘅
咁你問我做咩俾comment丫麻
咁因為我答你上緊連登有對手囉
有乜問題
外國都係咁點解呢方面連登仔就支那人上身
姐係世界有人咁做,人地唔可以去完外國留學或者本身就係外國人

就算唔係,跟西式搞有咩問題 個個結婚都要你批准
咁咪得囉,係要答到咁多曲折
點解香港唔做得?
呢個post多唔多住公屋無女既憤青留言
外國嗰啲好似都係咁樣,反正都係送,送得啱使唔係仲好咩?
你問得ON9丫麻 傻仔
大家咁講,同埋大庭廣眾唔好咁撚肉麻啦豬豬
wishlist 外國好common喎
又唔洗大家估估下

同女朋友結婚都想wishlist 唔洗煩
橫掂請嘅都係熟人 無野好怕
送office 抵到難,一家4口送一套去飲
條友就快笑死我,點解覺得自己會溝到外國人仲話日本妹易溝,我估佢現實連一個日本妹都唔識
認購完送淘寶貨俾佢會點
通常喺百貨公司mark定 百貨公司keep住張list
親朋好友過去報上新人名就知佢地送收到咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞