帶女朋友番屋企見家長 呀媽差d嚇到女朋友同我分手

592 回覆
3331 Like 82 Dislike
見家長就出街食餐好啦
我覺得佢既意思係:如果冇辦法我都唔介意住公屋,但唔好一開波就打定輸數唔去嘗試
最舊果啲公屋係差
近廿年起既屋村算好好多 同居屋差唔多環境
不過都要睇樓主間公屋係禾輋咁舊定葵芳站新屋邨既水平
呢度啲人好寒酸
on 9

禮貌黎姐,唔同即刻飛左條仔咩

講埋第2句就知佢忍唔到啦
又唔係咁講,好多on9老母
買咗樓,兩公婆都專業人士,家母個個月都叫我哋12000蚊租番佢附近d公屋
新界搬出市區都話,佢係叫我哋市區搬番新界
又唔好話充大頭鬼,買樓無得充,有壓測架嘛
不過啲錢用黎供樓,其他地方咪要慳囉,開始供嗰時緊係恩愛夫齊努力構建愛巢架,猛猛緊嗰班,加杯凍飲都要諗過先,點玩幾十年,實出事
我唔覺樓主同女友價值觀好唔同喎有無認真睇
同埋就算好多有錢住公屋 咁又點 唔代人人都想住都覺得好㗎
都真係好難信
不過似係晴報準備出新"報導"嘅POST
唔駛差D 啦
已經分左手
佢唔直接講姐
咁北水每日幾百億落黎香港又點睇?
你有咩證據依2千幾億係賣樓所得?
其實每年都有錢會過去加拿大
2020年既錢只係多2019年10%
但老實講,有幾多有錢人會係2019賣樓走資?
當時連移民都冇人提,同埋2019年樓市成交係自2016年既新低喎

假設你話2019都係賣緊樓走資,咁咪同你所講樓市活躍係因為走資依一點矛盾?
唔好拎住一篇新聞打j
但買樓錢可以用係另一方面
睇條女咁答法就知咩料啦
你識啲野
大佬呀,去財經台啦
不如拎錢裝修公屋
住得好 又平
一上熱門即刻好多loser衝入黎
住公屋儲到錢先買樓好
最怕無啦啦要同人ldlm住姐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞