帶女朋友番屋企見家長 呀媽差d嚇到女朋友同我分手

592 回覆
3331 Like 82 Dislike
你又唔識樓主
我又唔識樓主

大家都係9 up架啦,你又硬係要問埋啲咁on 9 嘅問題
你咁跳,岩晒啦
一定要買私樓?
大把二手居屋呢個價都有4, 5百尺兩房
你買唔到私樓咪睇低一線買居屋囉
笑死,港女就係咁
有呢個諗法無問題
但唔好講到自己唔介意囉

兩句加埋其實好矛盾
咁咪錯囉99up 樓主咩資訊都未講 條女介意乜又未講 background 係點又唔知 你份人真係99地 你鍾意啦繼續作故事 自從你講咗句”大家都係9up架啦”已經唔使討論落去 嘥時間
真係唔明啲人覺得霸左老竇老母間屋係冇問題嘅點諗
人人都係錯,你唔識樓主但你講嘅野肯定岩丫嘛,跳完制就冷靜啲喇
你開心就得啦
抵你溝唔到女
要個安全嘅居住環境都唔得?
條女又無話一定要買私樓/一定唔住公屋
純粹佢都想條仔知道有公屋而唔打算儲錢買樓姐?
奮鬥吓aim住私樓有問題?你人生無目標咪咩都唔會成事囉

利申:仲未買得起私樓住但得閒都會上吓美聯呢啲睇心水樓盤再plan吓每月儲幾多投資幾多
依,屌住走喎
佢都想知道條仔知道會唔會有公屋*
公屋窮撚食老竇老母 圍爐取暖佢
私樓轉居屋都好勉強啦,多數人都係向上游唔係向下流。其他親戚朋友實問結咗婚住邊,講出嚟真係唔韾香。

再講d日日出出入入d環境,唔慣就係唔慣。世事就係有好壞之分,唔好左膠咁抹剎哂d分別。我相信如果叫李嘉誠住返太古城都會唔開胃

其實樓豬有三十歲人,點會唔識係呢啲情況下四両撥千斤,話阿媽,住開點會要麻煩你老人家搬走呢,我哋有本事會自己計劃啦。

你既然覺得老媽子嚇親女友你應該都無計劃婚後搬入公居住?以上講法應該亦係事實

所以我覺得,個故事係作的。
公屋環境咁優美 空氣清新!條女都唔鍾意?
點解人生目標一定係要住私樓,人生目標唔可以係做個有愛心人?係某個範疇嘅專家?或者行晒全香港嘅山?
公屋環境咁多曱甴老鼠 廢老 新移民!好撚正大雜燴 免費㗎仲揀飲擇食 ?!港女唔鍾意公屋一定係拜金!
你啊媽知婆媳關係自動波讓間公屋俾你哋仲想點
還掂都係要租唐樓 不如你同你未來老婆夾份搬啦
首先間公屋一定要自己抽返嚟先囉 而唔係迫左老竇老母出街
上一代好鍾意拎自己既諗法套落下一代
但自己咁做都係窮L,又想下一代都係窮L
咁都可以有好多人生目標㗎喎 分短中長期好正常啫
就算有人aim住私樓aim買樓你都無資格去judge㗎喎
可能條女人生目標係有個幸福家庭有個幾舒服嘅屋企
亦都可以條女屋企一直無自己想快啲搬出黎住
一句就話人港女 咁搵個鄉下大陸妹陪你住公屋好無?
人哋人生目標就唔想同埋啲垃圾做鄰居 咁樣就港女?好撚基本咋喎 你都唔想隔離鄰舍係支那人架 想問你又有咩資格話人哋目標
因為居住係一個切身又現實既問題
如果考慮到結婚生小朋友
住私樓唔係咩人生目標 有好既居住環境係基本
公屋點住
窮唔係咩失禮既事 但亦絕對唔係
就算你幾叻幾有愛心都好
都係要番屋企 都係住公屋
都係同精神病低學歷低貧窮等社會問題既人為鄰
大人都算
你會唔會想第時小朋友比人笑公屋仔
第時小朋友番番下學有痴線佬係佢面前屙尿
有mk童黨埋身 ?
私樓都會有唔正常既人
但已經篩走一大批 比起公屋 好好多!
無自己^間房
條女好快同你分手

分手原因都係上進心問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞