帶女朋友番屋企見家長 呀媽差d嚇到女朋友同我分手

592 回覆
3331 Like 82 Dislike
擺到明樓主都想着私樓啦 懵撚
你咪又係單憑樓主嘅片面之詞對佢女朋友make哂judgement
我係條女大家差唔多屋企背景但我搵得多過條仔/ 有better career path都可以要求條仔上進㗎
你哋班連登仔當初咪又係咁笑張繼聰靠女人
條女一定係搵得少過條仔?話唔定條女儲儲埋埋戶口有1m想夾條仔一齊買呢

咁多假設嘅野你就唔好100%落哂judgement啦
阿媽好聰明!

利伸:做公盤
唔使同啲臭鴨講道理 佢哋鍾意屈條女要求樓主付出多啲 我哋自己都可以落judgement 一撚定係條女比9成樓主俾一成! 連登玩法不嬲都係吹水大會 係睇吓邊個吹得勁啲
伯母同你女友都好好
珍惜呀
「佢話佢唔介意,只係希望我唔好有呢個諗法」

Up乜....
條友閱讀理解0分
dse中文1
自己搵得唔多咪唔想俾條女逼買樓 要繼續住公屋
你喺連登響曬朵女權閪㗎啦,討論女人嘅你都會出黎屌
第一,係條仔話要住公屋㗎咩?佢老母講咋喎,條女就當正條仔冇上進心,會成世住公屋咁樣。
第二,樓主自己都唔想住公屋,唔代表要比另一半咁質問囉,好似變到係淨係自己責任咁。
係,成日都係得佢講,冇人講
唔好教精佢地啦
反正都中出過,搵過第二個啦
老母得一個,何況佢咁為你
唔識樓主

根據對話主觀覺得條女好虛偽,明明好介意公屋,但又講話唔介意
200尺開放式單位 月供萬幾兩萬銀

vs

380尺2房公屋 月租3k

咁都唔識揀?
睇餸食飯都可能比人屌
你住大d公屋。 用未來老婆個名買1房 俾兩老住,到時升值,兩老走埋換個兩房咪得
你喺連登響晒朵男權撚㗎啦 討論男人嘅你都會出嚟屌

第一,真心你係咪飛蚊症 條女幾時有話條仔冇上進心?quote出嚟
第二,樓主女朋友都唔想住公屋 條仔冇錢 唔代表一定要陪佢住公屋 調返轉頭諗都係條女就條仔啦住公屋嘅話
第三,樓主如果真係搶咗老竇老母間公屋 好撚自私 仲要老竇老母自己喺出面租唐樓
第四,你都識講樓主唔想同埋冇話要住公屋 咁你擔心條閪?咁咪一齊供私樓囉做乜撚嘢 講到只係得條女想
公屋有乜唔好 儲幾年錢買樓唔得?
伯母好好.......唔怪得啲人講住公屋先感受到人間有愛......我都想有咁既呀媽
訓街 無限面積 免費

vs

公屋 月租3k

咁都唔識揀?

你買一樣嘢淨係睇價錢?唔會考慮吓其他因素?

似係你個姊妹仇男多啲囉,都唔知邊個嘅人生淨係得連登啦
駁唔過人呢就屈人啦 臭鴨係叻嘅

紅色圈嗰啲都唔係我打架個喎 俾多啲證據呀唔該
第一:「如果結左婚係咪真係要住公屋?」「唔想你有呢個心態」就一定=條女覺得條仔無上進心? 而家就係因為多咗住公屋呢個option,而條女覺得後生仲有能力儲吓錢買樓都唔得?佢又無話唔住公屋,到時儲唔到咪真係公屋囉

第二:佢老母直頭講到讓埋自己間公屋俾佢地住,事後問句都唔得?「如果結左婚係咪真係要住公屋?」就咁睇我又唔覺係質問除非你自己ff埋啲語氣出黎啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞