帶女朋友番屋企見家長 呀媽差d嚇到女朋友同我分手

592 回覆
3331 Like 82 Dislike
樓主老母好好 肯主動搬走
你少好多婆媳問題
你老母都話自己搬出去住 俾間公屋你住
咁撚樣都唔滿意
你認真考慮下呢個女人娶唔娶得過
公屋環境好
而家啲新公屋個設計係好過以前
但係問題係入面啲人嘅質素
我係你女朋友就即刻結婚添啦,你呀媽都幾通氣 肯自己搬走 讓間屋俾你地唔使捱貴租 ,少好多婆媳問題,十個有十個都要一齊住,驚死個仔俾人搶走兼多個新抱做工人
依個我又明
住得公屋耐
個人既思想同眼光都狹窄d係真
你老母幫你試條女咋
你女朋友住邊呀?
你話比佢聽
今朝公屋仔比賊打劫 劫左十幾萬現金同廿萬名錶
話比佢知其實公屋係富貴屋 住喺入邊財源滾滾來
將就吓啦

多個人多碗筷姐

我地兩個唔介意幫手喎
你老母真係知你廢先咁講 幫你喺條女面前兜算係咁
上一代住公屋既人好多都唔撚識咩時候講咩野
你老母係一個例子
初次見面就當正人會同個仔結婚剩咁 就算結都唔關你事啦講真
呢啲阿媽一定好惡頂
佢話佢唔介意,只係希望我唔好有呢個諗法
好寫實
其實你地連日後生活住邊都未有共識,根本就唔應該咁快見家長,你老母冇做錯到,而且仲好錫你,肯讓間公屋俾你,唔想老人家講錯嘢嘅就事先同佢講明有啲咩係唔提得啦
咪一樣戇鳩鳩咁
就當佢係知識有限一心諗住咁樣係好
都唔係係人地女朋友在場時講
有啲人唔識人剩係真係抵佢地成世就係得咁多
叫你呀媽唔好出去租喇
每個月畀幾千你當同你租間公屋咪得囉
下佢老母要講都唔係係個女朋友在場時講啦吓嘩
痴撚線,你呀媽好到癲

飛撚左條女啦

首先,大把有錢佬住公屋

仲有,公屋一個月d租咁平
你依加買間一房一廳都8球起跳

同埋,見樓上有Ching話住公屋就=唔上進
上唔上進係關個人事,唔關間屋事囉

你同條女嘅價值觀都唔同
建議分
仲要兜口兜面講 又唔識睇眉頭眼額
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞